
Цибульний суп
Приготування. Цибульний суп
Король французької кухні. З пряним і яскравим карамельним ароматом, з золотистими грінками, закутаний ніжною павутинкою гарячого сиру, ідеальний цибульний суп.
Складові:
• Цибуля – 1 кг
• Вершкове масло – 150 г
• Пшеничне борошно – 60 г
• Сухе біле вино – 250 мл
• Вода – 2 л
• Курячі шийки – 1 кг
• Морква – 1 шт
• Сіль – 10г
• Цукор – 10 г
• Сушена петрушка – 3 г
• Сушений чебрець – 3г
• Лавровий лист – 4 шт
• Перець чорний горошком – 10 шт
• Багет – 1 шт
• Твердий сир – 100г
Приготування:
Наріжте вершкове масло на шматочки і поставте топитися в духовку при 100 градусах. Вимийте курячі шийки в холодній воді, просушіть і викладіть на деко, застелене пергаментом. Відстань між шийками 1 см. Моркву і цибулю добре вимийте перед запіканням і не очищати від шкірки. Вийміте розтоплене масло, а деко з шиями і овочами поставте в духовку при 200 градусах на 8 хвилин. Зніміть з розтопленого масла верхню плівку і білі точки, дайте охолонути і поставте в холодильник.
Порада: щоб суп не був прісним, вибирайте гострі сорти цибулі.
Очистіть цибулю і поставте в морозилку на 15 хвилин. Так при нарізанні цибуля не буде щипати очі. Шиї і овочі перекладіть в емальовану каструлю і залийте водою. Приправте запашними спеціями: перець горошком, лавровий лист, суха петрушка, чебрець. Доведіть бульйон до кипіння і варіть близько години на маленькому вогні. Процідіть готовий бульйон через сито.
Порада: нарізайте цибулю півкільцями, щоб в супі він давав горілий присмак.
Накришить цибулю, посоліть і перемішайте. Необхідно, щоб цибуля пустила сік. Розтопіть на сковороді топлене масло і викладіть цибулю. Тушіть лук у власному соку 20 хвилин на маленькому вогні. Коли цибуля змінить колір, стане прозорим, додайте ще 0,5 ст.л. цукру і продовжуйте тушкувати ще 20 хвилин, постійно помішуючи. Всипте 3 ст.л. борошна до цибулі і обсмажте 2-3 хвилини. Залийте білим вином, випарюйте алкоголь 5 хвилин. З’єднайте бульйон з цибульний-борошняної сумішшю і варіть ще 20 хвилин на маленькому вогні.
Порада: щоб суп був без грудок, додайте борошно в кінці тушкування луку.
Наріжте багет на шматочки і підсушіть його в духовці 15 хвилин при 180 градусах. Розлийте готовий бульйон в порційні глиняні горщики і викладіть зверху грінки, притрусіть тертим сиром. Поставте в духовку на 15 хвилин при 200 градусах. Запікайте до появи золотистої сирної скоринки.