Легкі томатні оладки (доматокефтедес)

Приготування. Легкі томатні оладки (доматокефтедес)

Ось ще один рецепт овочевих оладок, які з легкістю можна готувати все літо. До речі, це блюдо грецької кухні. Дуже смачні і корисні для здоров’я оладки, можуть бути гарячою і холодною закускою. Такі оладки будуть хорошим швидким сніданком для сім’ї.

 Отже, для приготування Вам знадобляться:
350 грамів томатів
1 біла цибулина
1 яйце
80-100 грамів борошна
свіжа м’ята
сіль, цукор і молот. черн. перець
половина чайн. ложки соди, гашеного оцтом
Помідори очистити від шкірки і дрібно нарізати кубиками (хоча, можна і не видаляти), потім акуратно віджати. Цибулю і м’яту дрібно ріжемо й додаємо до помидоркам, після додаємо спеції, цукор і гашене соду, вбиваємо яйце і перемішуємо. Потім, потроху засипаємо борошно, краще якщо Ви її попередньо просеете. Смажимо оладки в соняшниковій олії, викладаючи помідорну масу на сковороду ложкою. Таке блюдо добре подавати разом з нежирним йогуртом або кефіром, таном.