Люля-кебаб

Шедевр східної кухні, з запашними ароматами прянощів, соковитим м’яким м’ясом, апетитною піджареною скоринкою – справжній люля-кебаб з баранини.

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг
  • Курдючний жир – 250 г
  • Куряче філе – 150 г
  • Цибуля – 3 шт
  • Горілка– 1,5 ст.л.
  • Сіль – 15 г
  • Зіра – 2 г
  • Коріандр – 2 г
  • Перець – 2 г
  • Для соуса:
  • Гранат – 1 кг
  • Сіль – 2,5 г
  • Коріандр – 2 г
  • Базилік – 2 г
  • Перець – 2 г
  • Цукор – 100 г
  • Червоне сухе вино – 50 мл

Приготування. Люля-кебаб

Вимийте і обсушіть м’ясо, видаліть плівку і жилки, наріжте кубиками 3х5 см. Курдючний жир і куряче філе теж наріжте кубиками. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, додайте сіль, перець, зіру, коріандр. Добре перемішайте, затягніть плівкою і поставте в морозилку на 30 хвилин. Підморожене м’ясо та сало пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою.

Порада: щоб стара баранина стала м’якою – замочіть її на 2 години в горілці. Співвідношення жиру і м’яса 1:4, щоб фарш не розвалювався при ліпленні.

Цибулю подрібніть, змішайте з фаршем, додайте горілку. Вимішуйте фарш руками протягом 15 хвилин, охолодіть.

Порада: якщо цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері, вона втратить сік і страва буде сухою.

Сформуйте з фаршу ковбаски, притискаючи до дерев’яних шампурів. Щоб жир на прилипав до рук – одягніть рукавички, змочуйте руки в холодній воді. На решітку покладіть фольгу, зробіть поглиблення вздовж прутів. Викладайте люля-кебаби поперек прутів решітки. Смажте 15 хвилин при температурі 250 градусів. Через 7 хвилин переверніть.

Соус «Наршараб». Розріжте по білим прожилкам шкірку граната, дістаньте зерна, видаліть плівки. Перетріть зерна граната в ситі над каструлею. В отриманий сік додайте вино і цукор. Варіть на повільному вогні від 30 хвилин до 1 години, поки об’єм не зменшиться на 2/3. У загустілий соус додайте спеції, остудіть.