Мафіни з тархуном

Складові:

Для шоколадних мафінів:

  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Вершкове масло – 45 г
  • Молоко – 200 мл
  • Шоколад – 80 г

Для ягідних мафінів:

  • Борошно – 250 г
  • Цукор – 200 г
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Мускатний горіх – ¼ ч.л.
  • Яйце – 1 шт
  • Рослинна олія – ​​100 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Чорниця – 100 г
  • Червона смородина – 100 г

Для тархуна:

  • Тархун (естрагон) – 100 г
  • Цукор – 75 г
  • Груша – 2 шт
  • Газована вода – 1 л

Приготування:

Шоколадний мафін. Чорний шоколад розламати на шматочки і розтопіть на паровій бані з вершковим маслом. Остудіть при кімнатній температурі. Змішайте борошно, цукор, розпушувач і соду. Потім змішайте шоколад, молоко і яйце. Далі влийте рідкі інгредієнти в сухі. Щоб у мафінів вийшов щільний м’якуш, тісто має бути з грудочками.

Порада: соду в тесті погасить шоколад. Він вважається кислим інгредієнтом. Сильну кислу реакцію, мають: шоколад, патока, сік цитрусових, коричневий цукор, фруктові соки, кисломолочні продукти.

Цукати обваляйте в борошні і додайте до тесту. Готове тісто викладіть у форми, присипте цукром. Поставте випікатися на 18-20 хвилин при 205 градусах.

Порада: щоб мафіни добре піднялися, наповнювач додавайте безпосередньо перед випіканням.

Ягідний мафін. Змішайте борошно, цукор, соду, сіль, мускатний горіх. Далі з’єднайте яйце, молоко і рослинне масло. Влийте рідкі інгредієнти в сухі. Ягоди промийте та висушіть, обваляйте в борошні. Додайте ягоди в тісто.

Порада: ягоди повинні потрапити в тісто абсолютно сухими, інакше воно не підніметься.

Наповніть формочки тестом, присипте цукром і поставте в духовку на 18-20 хвилин при 205ºС.

Тархун. Заблендеріть тархун з цукром. Залийте газованою водою, накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин в холодильнику. Грушу перебийте в блендері. Настоянку з тархуна процідіть через сито і змішайте з грушею. Пийте свіжим з теплими мафінами.