Маковий пиріг

Дивовижний пиріг з маковою начинкою порадує вас і вашу родину в будь-який день. Прикраса будь-якого столу, чудо і справжній спокуса для гурманів. 

Інгредієнти:
• Яйця – 4 шт
• Вершкове масло – 2 ст. л.
• Борошно – 300г
• Розпушувач – 1 ч. л.
• Сметана – 250 г
• Цукор – 200 г
• Мак – 1 склянка
• Вершки – 200 мл
• Яєчні жовтки – 4 шт
Приготування:
Сухий мак відварити протягом 40 хвилин, відкинути на сито і пропустити два рази через м’ясорубку.
Яйця перебити з цукром, додайте сметану і м’яке вершкове масло. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем. Поступово вводите сухі інгредієнти в рідкі і добре вимішуйте. Потім додайте підготовлений мак і вимішуйте до консистенції густої домашньої сметани. Форму для випікання змастіть рослинним маслом, акуратно викладіть тісто і розподіліть його по всій формі. Випікайте 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг вийміть з форми і охолодіть при кімнатній температурі.
Крем. Яєчні жовтки розітріть з цукром. Варити крем на паровій бані до розчинення цукру, постійно помішуючи. Тонкою цівкою влийте вершки. Варіть 15-20 хвилин до загущення, остудіть готовий крем.
Формування пирога. Корж розріжте на дві частини. Промажте рясно кремом, викладіть родзинки, накрийте другою половиною. Прикрасьте кремом і маком. Дайте просочитися мінімум 1 годину.