
Малиновий пиріг з лаймом
Не завжди є час, бажання і можливість готувати торт, особливо влітку під час спеки. Вихід знайшли британські домогосподарки. Вони придумали робити смачні торти без випікання.
Інгредієнти:
- Пісочне печиво – 200 г
- Малина – 300 г
- Масло – 60 г
- Лайм – 1 шт
- Яєчні білки – 7 шт
- Цукрова пудра – 100 г
- Вершки 33% - 200 мл
- Желатин – 10 г
Приготування. Малиновий пиріг з лаймом
Для початку залийте желатин холодною водою.
Порада: не додавайте в желатин гарячу або теплу воду, він втратить свої властивості.
Подрібніть печиво в крихту і змішайте з м’яким вершковим маслом. У роз’ємну форму викладіть печиво з маслом і щільно утрамбуйте його. Поставте в холодильник на 1 годину.
Порада: щоб щільно утрамбувати печиво, скористайтесь склянкою.
Малину подрібніть в блендері до консистенції ніжного пюре, протріть через сито. Змішайте з розмоченим желатином. Розділіть пюре на дві частини. У 1/2 начинки додайте цукор або цукрову пудру, добре перемішайте і вилийте на охолоджений корж. Поставте знову в холодильник.
Вершки збийте з цукровою пудрою в густу піну. Змішайте з малиновим пюре, додайте сік лайма і цедру. Білки збийте в круту піну і додайте в крем. Викладіть на торт другий шар крему і поставте в холодильник мінімум на 8 годин, а краще на добу. Готовий десерт прикрасьте ягодами і малиною.