Малиновий пиріг з лаймом

Не завжди є час, бажання і можливість готувати торт, особливо влітку під час спеки. Вихід знайшли британські домогосподарки. Вони придумали робити смачні торти без випікання. 

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво – 200 г
  • Малина – 300 г
  • Масло – 60 г
  • Лайм – 1 шт
  • Яєчні білки – 7 шт
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Вершки 33% - 200 мл
  • Желатин – 10 г

Приготування. Малиновий пиріг з лаймом

Для початку залийте желатин холодною водою.

Порада: не додавайте в желатин гарячу або теплу воду, він втратить свої властивості.

Подрібніть печиво в крихту і змішайте з м’яким вершковим маслом. У роз’ємну форму викладіть печиво з маслом і щільно утрамбуйте його. Поставте в холодильник на 1 годину.

Порада: щоб щільно утрамбувати печиво, скористайтесь склянкою.

Малину подрібніть в блендері до консистенції ніжного пюре, протріть через сито. Змішайте з розмоченим желатином. Розділіть пюре на дві частини. У 1/2 начинки додайте цукор або цукрову пудру, добре перемішайте і вилийте на охолоджений корж. Поставте знову в холодильник.

Вершки збийте з цукровою пудрою в густу піну. Змішайте з малиновим пюре, додайте сік лайма і цедру. Білки збийте в круту піну і додайте в крем. Викладіть на торт другий шар крему і поставте в холодильник мінімум на 8 годин, а краще на добу. Готовий десерт прикрасьте ягодами і малиною.