М
Ситні і м’ясисті мариновані маслюки. Ідеальне осіннє блюдо для всієї родини. Кришталево прозорий маринад і соковиті, апетитні один в один грибочки.
Інгредієнти:
- Маслюки - 800 г
- Сіль - 25 г
- Цукор - 10 г
- Оцет - 35 мл
- Дубовий лист - 1 шт
Приготування. М
Гриби очистіть і викладіть в воду з оцтом, промийте і відкиньте на друшляк. Закип’ятіть воду, додайте сіль і оцет, проваріть гриби 10 хвилин на середньому вогні.
Порада: не зберігайте гриби в поліетиленовому пакеті – вони швидко пліснявіють. Чи не маринують разом гриби різних видів – одні разварятся, інші – будуть сирими.
Злийте перший маринад, залийте гриби холодною водою і варіть до повної готовності. Під час другої варіння сіль і оцет не додавайте. Готові гриби відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва рідина.
Порада: повністю зварені гриби осідають на дно. Якщо ніжка хрумтить, проваріть гриби ще 10-15 хвилин.
Маринад. У сотейник влийте воду, сіль і цукор. Після закипання додайте оцет, зніміть з вогню.
На дно стерилізованої банки викладіть дубовий лист, гриби, не доходячи до верху банки 3-4 см. Залийте маринадом, накрийте кришкою і пастеризують в сотейнику з водою 15 хвилин. Банку просушіть паперовим рушником і щільно загорніть кришкою.
Порада: термін зберігання закритих маринованих грибів – 1 рік.
Мариновані гриби подавайте з цибулею та олією.