Мариновані маслюки

Ситні і м’ясисті маслюки. Ідеальне осіннє блюдо для всієї родини. Кришталево прозорий маринад і соковиті, апетитні один в один грибочки.

Складові:

  • Маслюки – 800 г
  • Сіль – 25 г
  • Цукор – 10 г
  • Оцет – 35 мл
  • Дубовий лист – 1 шт

Приготування:

Гриби очистіть і викладіть в воду з оцтом, промийте і відкиньте на друшляк. Закип’ятіть воду, додайте сіль і оцет, проваріть гриби 10 хвилин на середньому вогні.

Порада: не зберігайте гриби в поліетиленовому пакеті – вони швидко пліснявіють. Чи не маринують разом гриби різних видів – одні разварятся, інші – будуть сирими.

Злийте перший маринад, залийте гриби холодною водою і варіть до повної готовності. Під час другої варіння сіль і оцет не додавайте. Готові гриби відкиньте на друшляк, щоб пішла зайва рідина.

Порада: повністю зварені гриби осідають на дно. Якщо ніжка хрумтить, проваріть гриби ще 10-15 хвилин.

Маринад. У сотейник влийте воду, сіль і цукор. Після закипання додайте оцет, зніміть з вогню.

На дно стерилізованої банки викладіть дубовий лист, гриби, не доходячи до верху банки 3-4 см. Залийте маринадом, накрийте кришкою і пастеризують в сотейнику з водою 15 хвилин. Банку просушіть паперовим рушником і щільно загорніть кришкою.

Порада: термін зберігання закритих маринованих грибів – 1 рік.

Мариновані гриби подавайте з цибулею та олією.