
Мариновані гриби
Солодкуваті, ароматні, хрусткі, немов з лісу – мариновані гриби.
Інгредієнти:
- Білі гриби - 500 г
- Біле сухе вино - 100 мл
- Лимон - 1 шт
- Часник - 2 зубчики
- Запашний перець - 3 шт
- Чорний перець - 2 шт
- Гвоздика - 2 шт
- Сіль - 2 ч.л.
- Цукор - 2 ст.л.
- Оцет - 2 ст.л.
- Листя дуба - 2 шт
Приготування. Мариновані гриби
Гриби вимийте і почистіть. Щоб вони не темніли, залийте водою, підкисленою оцтом або лимонною кислотою. У сотейник влийте воду, додайте сіль і оцет. Білі гриби наріжте великими шматками, покладіть в киплячу воду. Варіть гриби 10-15 хвилин.
Порада: Гриби буде легко чистити, якщо змастити руки і ніж рослинним маслом. Гриби збережуть форму, якщо кидати їх в киплячу воду. Маринад буде прозорим, якщо знімати піну під час варіння грибів.
Маринад. У сотейнику змішайте воду і вино, випаруйте алкоголь. Додайте горошини запашного і чорного перцю, цукор, гвоздику, часник. Проваріть маринад, зніміть з вогню і додайте ще оцет, лимонний сік і листя дуба.
Порада: Гриби будуть хрусткими, якщо додати в маринад листя дуба.
Гриби перекладіть в маринад і проваріть ще 10-15 хвилин на повільному вогні.
Простерилізуйте банку і кришку. Викладіть гриби і закрутіть кришкою. Остудіть під теплим пледом і помістіть в прохолодне місце.