Мариновані гриби

Солодкуваті, ароматні, хрусткі, немов з лісу – мариновані гриби.

Інгредієнти:

  • Білі гриби - 500 г
  • Біле сухе вино - 100 мл
  • Лимон - 1 шт
  • Часник - 2 зубчики
  • Запашний перець - 3 шт
  • Чорний перець - 2 шт
  • Гвоздика - 2 шт
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Оцет - 2 ст.л.
  • Листя дуба - 2 шт

Приготування. Мариновані гриби

Гриби вимийте і почистіть. Щоб вони не темніли, залийте водою, підкисленою оцтом або лимонною кислотою. У сотейник влийте воду, додайте сіль і оцет. Білі гриби наріжте великими шматками, покладіть в киплячу воду. Варіть гриби 10-15 хвилин.

Порада: Гриби буде легко чистити, якщо змастити руки і ніж рослинним маслом. Гриби збережуть форму, якщо кидати їх в киплячу воду. Маринад буде прозорим, якщо знімати піну під час варіння грибів.

Маринад. У сотейнику змішайте воду і вино, випаруйте алкоголь. Додайте горошини запашного і чорного перцю, цукор, гвоздику, часник. Проваріть маринад, зніміть з вогню і додайте ще оцет, лимонний сік і листя дуба.

Порада: Гриби будуть хрусткими, якщо додати в маринад листя дуба.

Гриби перекладіть в маринад і проваріть ще 10-15 хвилин на повільному вогні.

Простерилізуйте банку і кришку. Викладіть гриби і закрутіть кришкою. Остудіть під теплим пледом і помістіть в прохолодне місце.