Маринований перець

Жовтий і теплий, немов сонце, яскраво червоний, помаранчевий, солодко-кислий, трохи хрумкий, соковитий, з ледь вловимим ароматом часничку – це улюблений маринований перець!

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 1,5 кг
  • Для класичного маринаду:
  • Вода – 1 л
  • Рослинна олія – 5 ст.л.
  • Оцет - 125 мл
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Запашний перець – 6 шт
  • Для пряного маринаду:
  • Паличка кориці – 1 шт
  • Гвоздика – 4 шт
  • Коріандр – 6 г
  • Запашний перець – 3 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Олія – 5 ст. л
  • Оцет – 125 мл
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – ½ ст.л.
  • Вода – 1 л
  • Для гострого маринаду:
  • Перець чилі – 1 шт
  • Часник – 4 зубчики
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Корінь хрону – 1 шт
  • Сіль – 60 г
  • Перець горошком – 4 шт
  • Оцет – 125 мл
  • Вода – 1 л
  • Олія – 5 ст.л.
  • Для медового маринаду:
  • Часник – 2 зубчики
  • Перець горошком – 2 шт
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Гвоздика – 2 шт
  • Мед – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Олія – 5 ст. л.
  • Оцет – 125 мл

Приготування. Маринований перець

Порада: важливо вибрати правильний сорт перцю для маринування. Сорти товстостінного перцю: «Каліфорнійське чудо», «Нафаня», «Задавака», «Жовтий дзвін». Щоб консервація була яскравою, вибирайте перець різних кольорів.

Розріжте перець і очистіть від перетинок. Наріжте слайсами шириною 3 см. Проваріть в киплячому розчині 10 хвилин.
Вимийте, простерилізуйте банки і кришки. Перець відкиньте на сито. У маринад додайте оцет. Викладіть перець в банки і залийте маринадом до країв. Закрутіть кришками і поставте під плед до повного охолодження.

Класичний маринад. У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, рослинну олію.

Порада: щоб маринад для перцю не був надто рідким, додайте рослинне масло.

Потім додайте спеції для аромату і смаку: часник, лавровий лист, запашний перець. Маринад доведіть до кипіння.

Пряний маринад. У каструлю влийте воду. Додайте паличку кориці, гвоздику, запашний перець, чорний перець, зерна коріандру, лавровий лист, цукор, сіль, олію, оцет. Доведіть до кипіння.

Гострий маринад. Почистіть і подрібніть часник плоскою стороною ножа. У воду додайте перець чилі, лавровий лист, горошини чорного перцю, подрібнений корінь хрону, сіль, олію, оцет. Доведіть до кипіння.

Медовий маринад. У каструлю з водою додайте часник, лавровий лист, горошини перцю, цукор, гвоздику, сіль, олію, оцет. Доведіть до кипіння. Залийте перець готовим маринадом, закрийте кришкою, дайте трохи охолонути. Перед тим як закрутити кришку в кожну баночку додайте мед.