
Маринований перець
Жовтий і теплий, немов сонце, яскраво червоний, помаранчевий, солодко-кислий, трохи хрумкий, соковитий, з ледь вловимим ароматом часничку – це улюблений маринований перець!
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 1,5 кг
- Для класичного маринаду:
- Вода – 1 л
- Рослинна олія – 5 ст.л.
- Оцет - 125 мл
- Цукор – 100 г
- Сіль – 1 ст.л.
- Лавровий лист – 2 шт
- Часник – 3 зубчики
- Запашний перець – 6 шт
- Для пряного маринаду:
- Паличка кориці – 1 шт
- Гвоздика – 4 шт
- Коріандр – 6 г
- Запашний перець – 3 шт
- Лавровий лист – 2 шт
- Олія – 5 ст. л
- Оцет – 125 мл
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – ½ ст.л.
- Вода – 1 л
- Для гострого маринаду:
- Перець чилі – 1 шт
- Часник – 4 зубчики
- Лавровий лист – 1 шт
- Корінь хрону – 1 шт
- Сіль – 60 г
- Перець горошком – 4 шт
- Оцет – 125 мл
- Вода – 1 л
- Олія – 5 ст.л.
- Для медового маринаду:
- Часник – 2 зубчики
- Перець горошком – 2 шт
- Лавровий лист – 1 шт
- Гвоздика – 2 шт
- Мед – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
- Олія – 5 ст. л.
- Оцет – 125 мл
Приготування. Маринований перець
Порада: важливо вибрати правильний сорт перцю для маринування. Сорти товстостінного перцю: «Каліфорнійське чудо», «Нафаня», «Задавака», «Жовтий дзвін». Щоб консервація була яскравою, вибирайте перець різних кольорів.
Розріжте перець і очистіть від перетинок. Наріжте слайсами шириною 3 см. Проваріть в киплячому розчині 10 хвилин.
Вимийте, простерилізуйте банки і кришки. Перець відкиньте на сито. У маринад додайте оцет. Викладіть перець в банки і залийте маринадом до країв. Закрутіть кришками і поставте під плед до повного охолодження.
Класичний маринад. У каструлі змішайте воду, сіль, цукор, рослинну олію.
Порада: щоб маринад для перцю не був надто рідким, додайте рослинне масло.
Потім додайте спеції для аромату і смаку: часник, лавровий лист, запашний перець. Маринад доведіть до кипіння.
Пряний маринад. У каструлю влийте воду. Додайте паличку кориці, гвоздику, запашний перець, чорний перець, зерна коріандру, лавровий лист, цукор, сіль, олію, оцет. Доведіть до кипіння.
Гострий маринад. Почистіть і подрібніть часник плоскою стороною ножа. У воду додайте перець чилі, лавровий лист, горошини чорного перцю, подрібнений корінь хрону, сіль, олію, оцет. Доведіть до кипіння.
Медовий маринад. У каструлю з водою додайте часник, лавровий лист, горошини перцю, цукор, гвоздику, сіль, олію, оцет. Доведіть до кипіння. Залийте перець готовим маринадом, закрийте кришкою, дайте трохи охолонути. Перед тим як закрутити кришку в кожну баночку додайте мед.