М’ясна збірна солянка

Страва, якій більше 300 років. М’ясна збірна солянка з соковитими шматочками м’яса і запаморочливим ароматом копченостей.

Інгредієнти:

  • Яловича грудинка - 700 г
  • Цукрова яловича кістка - 300-500 г
  • Копчені свинячі ребра - 300 г
  • Цибуля (для бульйону) - 1 шт
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Чорний перець - 3 горошини
  • Сіль
  • Шинка - 200 г
  • Копчена ковбаса - 200 г
  • Солоні огірки - 3-4 шт
  • Огірковий розсіл - 1 склянка
  • Вершкове масло - 50 г
  • Томатний соус - 150 г

Приготування. М’ясна збірна солянка

Вимийте і просушіть м’ясо, зачистити від плівок.

Порада: мийте м’ясо в холодній воді, в гарячій воно втратить соковитість.

Накрийте м’ясо харчовою плівкою і злегка відбийте плоскою стороною кухонного молотка. Викладіть м’ясо, ребра і кістку в киплячу воду, варіть до готовності 2 години на повільному вогні, додайте цілу цибулину. Регулярно знімайте піну. Готове м’ясо відокремте від кістки і розберіть на волокна.

Порада: щоб м’ясо залишилося соковитим – варіть великим шматком. Дрібні шматки після варіння будуть сухими.

На вершково-рослинному маслі обсмажити цибулю до прозорості 5-7 хвилин. З’єднайте цибулю з томатним соусом, перекладіть в деко і млоїте в духовці при 100 градусах 1,5 години.

Порада: томатну пасту не можна смажити – вона проходила термообробку під час виробництва.

Огірки очистіть від шкірки і наріжте кубиком. Протушкувати огірки в бульйоні на сковороді.

Ковбасу і шинку наріжте смужками і підсмажте на сковороді 2-3 хвилини на середньому вогні.

Порада: варену ковбасу не додають в солянку – вона розварюється і робить суп в’язким.

У бульйон додайте м’ясо, копченості, огірки, доведіть до кипіння. За 10 хвилин до готовності додайте засмажку. Прокип’ятіть розсіл і влийте до бульйону. Дайте готовій солянці настоятися 30 хвилин, перед подачею на стіл додайте лимон, сметану, оливки і подрібнену зелень.