Медовуха, мандаринова настоянка

Сонячна і ароматна легендарна медовуха. Пряна і незабутньо смачна мандаринова настоянка.

Складові:

Для медовухи:

  • Мед – 300 г
  • Вода – 2 л
  • Сухі дріжджі – 5 г
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Кардамон – 4 зерна

Для мандаринової настойки:

  • Мандарини – 10 шт
  • Горілка – 1 л
  • Цукор – 600 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Вода – 500 мл
  • Паличка кориці – 2 шт
  • Зірочки бадьяна – 2 шт

Приготування:

Медовуха. Нагрійте воду до 40 градусів і розчиніть в ній мед. У теплій воді розчиніть сухі дріжджі і влийте до меду.

Порада: на 1 л води – 150 г меду, щоб готова медовуха була прісною.

Медово-дріжджову рідина перелийте в банку. Зробіть проріз в капронової кришці, вставте в неї гнучку трубку або шланг і герметично заліпити щілини тестом (на 2 ст.л. борошна – 1 ч.л. води), пластиліном або розплавленим воском. Щільно закрийте банку цієї кришкою. Другий кінець трубки опустіть в невелику банку з водою. Укрийте пледом і поставте в тепле місце на 5-7 днів.

Порада: місце для бродіння медовухи – біля батареї, біля плити на кухні.

Через 5-7 днів, коли дріжджі перебродили, поставте медовуху в прохолодне місце на добу, щоб осів осад. Після відстоювання акуратно злийте медовуху в іншу ємність за допомогою гнучкої трубки. Додайте кардамон і корицю для пряного аромату. Так само можна додати мускатний горіх і імбир за бажанням. Розлийте медовуху по скляних ємностей і щільно закупорьте винної корком, замотайте у фольгу. Залиште медовуху настоюватися на місяць при температурі не вище 20 градусів.

Мандаринова настоянка. Мандарини очистіть від шкірки, і наріжте кільцями по 1 см. В 3-х літрову банку викладіть шкірку, мандарини, ванільний цукор і спеції за рецептом. Суміш залийте горілкою, закрийте щільно капроновою кришкою. Настоюйте в темному місці 7 днів, раз на добу збовтувати.

Цукор змішайте з водою і проваріть до повного розчинення. Цукровий сироп остудіть до кімнатної температури. Настоянку процідіть через дрібне сито або марлю, змішайте з сиропом. Розлийте по скляних ємностей, щільно закупорьте, зберігайте в прохолодному місці.