Мексиканська енчілада з куркою

Приготування. Мексиканська енчілада з куркою

Знаменитим рецептом з Мексики по праву можна вважати енчілади, начинені тортильї, згорнуті в рулети, запечені в духовці з гострим соусом, а начинку ви можете вибрати будь-яку на свій розсуд, м’ясо, гриби, овочі.

Інгредієнти:
курячий фарш – 800 грам;
часник – 4 зубчики;
перець Чилі – 2 шт.;
помідори у власному соку – 400 грам;
сир чеддер – 300 грам (або будь-який інший напівтвердий сорт);
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
цукор – 10 грам;
перець чорний мелений – пол чайн. ложки;
сіль – 1,5 чайн. ложки;
перець чилі мелений– пол чайн. ложки;
зіра (кумин) – 1 чайн. ложка;
орегано – 1 чайн. ложка;
коріандр сушений (кінза) – 1 чайн. ложка;
рослинне масло – 80 мл;
зелень кінзи (коріандру): 100 грам;
тортилья – 5 шт.
Щоб приготувати потрібний нам соус нам потрібно очистити перці Чилі від насіння. Після перці, цибуля і часник дрібненько посікти. Потім на добре розігрітій сковорідці обсмажте пошинкованные овочі в раст. олії, вогонь середній, час обжарювання – 5 хв. Консервовані помідори поріжте на середньої величини шматки, додайте до жарящимся на сковороді овочі, посоліть, поцукруйте, поперчіть на свій смак, перемішайте все, далі готуємо-прогріваємо 5-7 хв. Тепер соус для энчилад готовий.
Беремо другу сковороду, на ній раст. олії (сильний вогонь) обсмажте фарш. Десь через 15 хв., коли вся рідина випарується, фарш підрум’яниться, тоді ж ви всипте мелений гострий червоний перець, орегано, коріандр, зіру і посоліть на свій смак. Як варіант можна використовувати набір спецій для мексиканських страв. Смажте ще 5 хвилин, фарш добре підрум’янилася.
Поріжте кінзу, сир натерти на крупній тертці. Розігрійте духовку до 180°. У форму для випікання вилийте половину приготованого вами соусу.
Тортильї підігрійте в мікрохвильовці, так щоб вони стали еластичними, потім беремо корж і на одній половинці укладаємо 2-3 стіл. ложки обсмаженого курячого фаршу, зверху щедро присипаємо тертим сиром, а потім нарізаною кінзою. Після скручуємо трубочку, кладемо її швом вниз у форму з соусом. Також чинимо з іншими тортільями. Укладаємо трубочки в соус, скільки їх туди поміститься. Що залишився соус ллємо поверх энчилад, посипаємо зверху сиром, кінзою.
Випікайте в розігрітій духовці десь 20 хвилин, щоб сир зовсім розплавився і став кипіти. Тоді страва вважається готовим. Подавати зі сметаною, щоб энчилады настоялися в сметані.