Меренговый рулет з маскарпоне і збитими вершками

Інгредієнти:

для рулету меренгового
• яєчні білки – 4 шт,
• цукор – 180 г,
• ванільний цукор – 10 г
для вершкового крему з маскарпоне
• сир «Маскарпоне» – 150 г,
• вершки (35%) – 100-150 мл,
• цукрова пудра – 3 столові ложки
• консервовані абрикоси, персики (або інші фрукти) – 70-90 г,
• шоколад гіркий – 30-50 г
Приготування:
Акуратно відокремте білки від жовтків. Помістіть білки в чисту миску, попередньо висушивши її від зайвої вологи і жиру. Збийте яєчні білки до напівготовності, додайте цукор і ванільний цукор, продовжуйте збивати до готовності. Повинна вийти густа щільна маса, яка при перевертанні не виливається з миски. Для більш витонченого смаку додайте до меренге мелений фундук і змішайте. Застеліть деко пергаментом і викладіть білки товстим шаром у формі прямокутника. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте меренгу близько 15 хвилин, поки маса зверху не стане світло-золотистого кольору, а всередині буде залишатися м’якою. Після випікання зніміть пергамент з меренгового коржа і остудіть. Акуратно відокремте білки від жовтків. Помістіть білки в чисту миску, попередньо висушивши її від зайвої вологи і жиру. Збийте яєчні білки до напівготовності, додайте цукор і ванільний цукор, продовжуйте збивати до готовності. Повинна вийти густа щільна маса, яка при перевертанні не виливається з миски. Для більш витонченого смаку додайте до меренге мелений фундук і змішайте. Застеліть деко пергаментом і викладіть білки товстим шаром у формі прямокутника. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте меренгу близько 15 хвилин, поки маса зверху не стане світло-золотистого кольору, а всередині буде залишатися м’якою. Після випікання зніміть пергамент з меренгового коржа і остудіть. Поки меренга остигає, приготуйте вершковий крем з маскарпоне. Попередньо охолодивши миску з віночками від міксера. Збийте охолоджені вершки на середній швидкості до стану м’яких пік. Порційно додайте цукрову пудру і ще раз збийте. Нагрійте сир маскарпоне до кімнатної температури. З’єднайте сир з вершками і змішайте до однорідної маси. Рівномірно нанесіть крем на остиглу меренгу. Викладіть шматочки фруктів (можна використовувати будь-які сезонні ягоди і фрукти) і поверніть корж рулетом. Викладіть на велике блюдо швом вниз і поставте в холодильник. Для прикраси готового рулету використовуйте крем, що залишився, і притрусіть шоколадом.