
Міні-тефтелі польпетте
Приготування. Міні-тефтелі польпетте
Складові:
• Яловичина – 500 г
• Бекон – 100г
• Фісташки – 50г
• Пармезан – 50 г
• Петрушка – 20 г
• Яйця – 2 шт
Для томатного соусу:
• Цибуля – 1 шт
• Селера – 1 стебло
• Морква – 1 шт
• Часник – 1 зуб
• Томати у власному соку – 400 г
• Соняшникова олія – 3 ст.л.
• Біле сухе вино – 100 мл
• Лимон – 1 шт
• Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Висипати фісташки на суху сковороду і обсмажити протягом 5 хвилин, щоб вони стали більш сухими і хрусткими. Фісташки додадуть інтенсивний горіховий смак і хрустку текстуру. Фісташки можна замінити мигдалем, кешью, арахісом, кедровими і волоськими горіхами. Висипати обсмажені фісташки на дошку і порубати ножем. М’ясо нарізати на шматки. Бекон нарізати кубиком по 2 см. Петрушку дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Саме сир додасть тюфтельки щільність і збереже форму. Пармезан так само можна замінить сиром Гауда, Голландським або Російським. Два яйця розбити і збити виделкою. В першу чергу залежить в блендер м’ясо бекон. Прокрутити до більш дрібних шматочків. Потім закласти тертий сир, петрушку і прокрутити. В кінці додати рубані фісташки. Викласти фарш в миску, приправити спеціями за смаком, влити трохи збитих яєць і перемішати. Якщо фарш сухуватий, влийте ще трохи яєць. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник. Мокрими руками сформуйте міні-тюфтельки. Змастіть деко олією. Викладіть тюфтельки на деко і запечіть в духовці близько 10 хвилин при 160 градусах. Залити томатним соусом і запікати ще 10 хвилин.
Томатний соус. Цибулю і моркву нарізати дрібними кубиками. Стебла селери нарізати невеликими слайсами по 0,5 см. На добре розігрітій сковороді обсмажте овочі до напівготовності, видавити зубчик часнику. Добре розігрійте сотейник і влийте біле вино, випарувати алкоголь. Вино додасть страві вишуканий смак, а винна кислота збереже овочі цілісними. Влити випарене вино до овочів, додати томати у власному соку і тушкувати 5-10 хвилин. Приправити сіль перцем за смаком, натерти цедру лимона.Подавати блюдо гарячим, прикрасити рубаною зеленню.