Молоко з кунжуту з медом

Приготування. Молоко з кунжуту з медом

Кунжутне молоко є багатим джерелом кальцію, тому воно вкрай корисно для здоров’я.

Інгредієнти:
кунжут – 200 грам;
мед – 1-2 стіл. ложки;
очищена вода – 1-1,2 літра.
Щоб вийшло молоко такого ж білого кольору, як на фото, потрібно використовувати тільки білий кунжут. Бажано замочити кунжут на ніч, так він буде більш м’яким. Подрібніть за допомогою блендера кунжут, тільки не перестарайтеся, інакше він почне виділяти масло і стане твердим. Потім додайте в блендер півлітра води і мед, потім трохи збовтайте. А тепер додайте туди кунжут і решта 0,5-0,7 літра води, всю суміш гарненько перемішуємо.
Отримане кунжутне молоко процідіть крізь марлю і можна подавати до столу. Густий осад можна використовувати у приготуванні кунжутного цукерок або халви.