Морквяний торт
Приготування. Морквяний торт
Яскравий і корисний, просочений густим сметанним кремом, знайомий кожному з дитинства – морквяний торт.
Складові:
• Борошно – 320 г
• Цукор – 200 г
• Морква – 160 г
• Яйця – 4 шт
• Ізюм – 80 г
• Волоські горіхи – 80 г
• Кориця – 4 г
• Розпушувач – 5 г
• Сіль – 2 г
• Соняшникова олія – 250 мл
Для крему:
• Сметана 25% – 300 мл
• Сир 9% – 300 г
• Цукрова пудра – 100 г
• Цедра ½ лимона
Приготування:
Очистіть моркву і натріть на дрібній тертці. Горіхи підсмажте на сковороді 5-7 хвилин, остудіть до кімнатної температури, щоб тісто не осіло від гарячих горіхів. Подрібніть качалкою до великої крихтиП
орада: щоб торт НЕ розмокнув, беріть борошно і морква в співвідношенні 1: 2 (на 1 кг борошна 500 г моркви). Замість волоських горіхів можна використовувати арахіс.
Тісто для торта. У мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, корицю, розпушувач і сіль. Міксером збийте яйця з цукром до щільної білої маси, додайте олію. Поступово всипати сухі інгредієнти до рідким. Довго не вимішують, інакше тісто втратить повітря. Готове тісто має стікати густий стрічкою з міксера. Додайте до тесту отжатую морква, горіхи і родзинки. Застелите форму пергаментом і вилийте тісто. Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин. Діставайте з форми через 10-15 хвилин після випікання, щоб не поламати готовий корж. Дайте йому повністю охолонути.
Сметанний крем. Протріть сир через сито, додайте цукрову пудру і збийте міксером до гладкої повітряної маси. Додайте сметану, цедру лимона і продовжуйте збивати густий емульсії. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Порада: щоб крем не був занадто рідким, додайте в нього сир.
Збірка торта. Зріжте верхівку торта і подрібніть її в блендері до крихти. Остиглий корж розріжте на дві частини. Промажте кремом кожен шар і притрусіть верх крихтою.