Морозиво

Улюблене з дитинства ванільно-вершкове морозиво. Крем-брюле з екзотичною начинкою з житнього хліба. Яскраве, з приємною кислинкою чорничне морозиво зі звичайного йогурту.

Інгредієнти:

  • Для ванільно-вершкового:
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 60 г
  • Яйця – 3 шт
  • Ванільний стручок – 1 шт
  • Вершки 33% - 150 мл
  • Для крем-брюле:
  • Цукор – 200 г
  • Молоко – 150 мл
  • Вершки 18% - 150 мл
  • Яйця – 4 шт
  • Житній хліб – 2 шматочки
  • Для йогуртово-чорничного:
  • Молоко – 100 мл
  • Йогурт – 500 мл
  • Чорниця – 200 г
  • Лимон – 1 шт
  • Цукор – 150 г
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Приготування. Морозиво

Ванільно-вершкове морозиво.

Крем англез. Молоко влийте в сотейник, додайте частину цукру і ваніль. Доведіть молоко до температури 80 градусів, але не кип’ятіть. Жовтки розітріть з цукром. За два прийоми влийте молоко в жовтки, постійно помішуючи. Потім проваріть основу для морозива на водяній бані 15-20 хвилин. Охолоджені вершки збийте до м’якої піни і з’єднайте з кремом англез. Поставте масу в морозильну камеру на 6-8 годин і регулярно перемішуйте, щоб отримати однорідну консистенцію.

Порада: вибирайте пастеризоване молоко з найбільшою жирністю. Так морозиво вийде більш щільним по текстурі і ніжним.

Йогуртово-чорничне морозиво. Йогурт процідіть через сито або марлю, щоб видалити зайву вологу. У сотейнику змішайте чорницю, сік лимона і корицю. Чорницю необхідно попередньо потовкти, додати цукор. Прокип’ятіть масу 3-5 хвилин. Збийте в блендері і протріть через сито. Змішайте йогурт з молоком, додайте ягідний сироп. Викладіть в пластиковий контейнер, поставте в морозильну камеру на 3-4 години і перемішуйте щогодини.

Крем-брюле. Цукор в сотейнику проваріть до золотавого кольору, додайте молоко і варіть 10 хвилин. Нежирні вершки змішайте з жовтками і влийте гаряче карамельне молоко. Перелийте в глибоку форму і поставте на 6 годин в морозилку, помішуючи щогодини. Житній хліб наріжте маленькими кубиками. Підсушіть на добре розігрітій сковороді 1-2 хвилини. Потім присипте цукром. Остудіть карамельні сахарі до кімнатної температури. Коли морозиво трохи остигне, вмішайте сухарі.