М’ясний пиріг з картопляним пюре
Здивуйте своїх близьких смачним блюдом, приготованим за цим простим і швидким рецептом. Ваші друзі обов’язково приєднаються до вас, щоб смачно поїсти разом!
Інгредієнти:
- Яловичина - 800 г
- Маленька банка томатів - 1 шт
- Біле вино - 200 мл
- Рослинна олія - 200 мл
- Жовток - 1 шт
- Борошно - 2 ст.л.
- Молоко - 1 ст.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 1 шт
- Коріандр або петрушка - 1 пучок
- Сіль і перець
- Для пюре:
- Картопля - 1200 г
- Гаряче молоко - 250 мл
- Вершкове масло - 50 г
- Мускатний горіх
- Сіль і перець
Приготування. М’ясний пиріг з картопляним пюре
Почистіть цибулю і зубчики часнику, дрібно наріжте їх. Поставте на вогонь сковороду з рослинною олією, дайте їй нагрітися. Додайте цибулю, часник, лавровий лист і пучок подрібненої петрушки або коріандру. Тушкуйте до тих пір, поки цибуля не стане м’якою. Покладіть помідори, порізане шматочками м’ясо, біле вино і 400 мл води. Додайте приправу, закрийте і варіть 40 хвилин.
Зніміть з вогню, дайте охолонути. Дістаньте м’ясо і дуже дрібно поріжте його. Бульйон процідіть через сито, вилийте до того, що залишилося в сковороді. Додайте дві столових ложки борошна, попередньо розведеного в невеликій кількості води. Варіть до загустіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, додайте приправи і м’ясо. Добре перемішайте і відкладіть в сторону.
Картоплю почистіть, вимийте і розріжте навпіл, відваріть до готовності. Злийте воду, дайте охолонути і розімніть до стану пюре. Додайте масло і гаряче молоко. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем, дуже добре перемішайте.
У форму для запікання спочатку викладіть половину пюре, потім м’ясо і зверху накрийте залишками пюре. Розрівняйте, змастіть жовтком, збитим з молоком. Запікайте в духовці до появи золотаво-коричневої скоринки.
Подавайте до столу з салатом в гарячому або холодному