Вівсяне печиво

Смачне, ніжне і доступне печиво на вашій кухні. Печиво, яким пригощали бабусі в дитинстві, а вони знали, як порадувати нас смакотою.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці - 150 г
  • Борошно - 300 г
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Вода - 75 мл
  • Сода - 2 г
  • Лимонна кислота - 2 г
  • Яйце - 1 шт
  • Ізюм - 50 г
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Сіль - 2 г

Приготування. Вівсяне печиво

Ізюм замочіть в теплій воді на 5 хвилин, просушіть і подрібніть ножем.

Вівсяні пластівці просійте через сито і обсмажте на сухій сковороді протягом 10 хвилин на повільному вогні. Готові пластівці кремового кольору остудіть перед додаванням в тісто.

Порада: щоб печиво не було твердим, використовуйте пластівці геркулес. Якісні пластівці – кремового кольору, неякісні – сірого. Можна прогріти пластівці в духовці – 15-20 хвилин при 180 градусах.

Патока.У сотейник налийте води, в центр сотейника всипте цукор, проваріть сироп 5 хвилин. Потім додайте соду і лимонну кислоту, варіть до тих пір, поки не зникне вся піна.

Пластівці подрібніть в блендері. З’єднайте вершкове масло з патокою і яйцем. Змішайте сіль, ванільний цукор, борошно, подрібнені вівсяні пластівці. Частинами додавайте суху суміш і родзинки. Вимішуйте тісто руками. Готове тісто загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто скачайте в кульки, викладіть на деко, застелене пергаментом. Кожну заготовку притисніть, щоб сформувався цілий пласт. Випікайте при 200 градусах 10 хвилин.

Готове печиво викладіть гіркою на красиве блюдо, подавайте з чашкою чаю чи склянкою молока.