Гостра скумбрія, запечена в духовці з картоплею

Приготування. Гостра скумбрія, запечена в духовці з картоплею

М’ясо скумбрії жирне і при цьому ніжне, дрібних кісток у ньому немає. Тому її приємно їсти. А ще в м’ясі цієї риби міститься багато вітаміну В12. Продуктів в списку вам вистачить на 5 порцій.

Інгредієнти:
картопля – 1,2 кг;
тушки скумбрії – 5 шт. середнього розміру (по 300 грам кожна);
лайм – 2 шт. або 1 великий лимон;
часник – 2-3 зубчики;
гострий перець – 2 шт. (невеликі);
оливкова (соняшникова) олія – 4 стіл. ложки;
мелений коріандр – 1/4 чайн. ложки;
зіра (мелена) – 1/4 чайн. ложки;
сіль.
Гостра скумбрія, запечена в духовці з картофелемКартофель розріжте на чверті, якщо у вас маленька картопля, то її можна не різати, відваріть його в підсоленій воді до напівготовності (10хв.), потім злийте воду. Гострі перчики очистіть від насіння, потім подрібніть в блендері разом з часником, коріандром, зірою і двома стіл. ложками оливкової олії. Лайм (лимон) розрізати на четвертинки, як на фото. Скумбрію посоліть, потім намажте отриманою сумішшю, зверху і всередині. Покладіть рибу у форму для випікання, навколо викладіть картоплю і лайм, змастіть ще двома столовими ложками олії. Заздалегідь розігрійте духовку, запікайте свою страву при 200° десь пів години до повної готовності картоплі. Перед подачею страви, видавіть сік з шматочків лайма на рибу і насолоджуйтеся пікантним смаком скумбрії.