Гострі фрикадельки в томаті з сиром

Приготування. Гострі фрикадельки в томаті з сиром

Любителям соковитих страв з м’яса птиці присвячується…Гострі, пряні, але ніжно зтушковані в пікантному томатному соусі фрикадельки, виглядають надзвичайно апетитно.

Інгредієнти для фрикадельок:
індичий фарш – 500 грам;
яйце – 1 шт.;
сушений орегано – 1 чайн. ложка;
панірувальні сухарі – 2 стіл. ложки;
кмин – 1 чайн. ложка;
свіжий базилік – 2 стіл. ложки (дрібно нарізати);
діжонська гірчиця – 1 чайн. ложка;
кайенский червоний перець – 1/4 чайн. ложки;
чорний мелений перець – 1/4 чайн. ложки;
пластівці червоного перцю – 0,5 чайн. ложки.
часникова сіль – 0,5 чайн. ложки;
Інгредієнти для соусу:
томатний соус (будь-який соус для пасти, можна соус маринара) – 450 грам;
великі листя базиліка – 4-5 шт.;
сушений орегано – 1 чайн. ложка;
пластівці червоного перцю – 0,5 чайн. ложки;
гриби – 250 грам (порізати);
сир бураті (моцарела) – 120-170 грам.
Гострі фрикадельки в томаті з сыромПриготовим фрикадельки, для цього змішаємо всі інгредієнти у великій мисці. Потім зліпити кульки середнього розміру, повинно вийти плюс-мінус 20 штук. Змастіть маслом деко, покладіть туди фрикадельки і випікайте в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин при 200°.
Тим часом ви приготуєте соус. На розігріту на середньому вогні сковороду вилити спочатку томатним соусом, а потім всі інші інгредієнти за списком. Коли соус загусне, ви перекладаєте запечені фрикадельки в нього, ретельно занурте кожну з них в соус, потім присипте подрібненими листям базиліка. Покладіть також в соус, нарізану великими шматками сир упереміш з фрикадельками, тушкуйте ще 5 хвилин, поки не розплавиться сир.
Ці чудові фрикадельки добре подавати як самостійне блюдо, також можна з пастою і овочами.