Відкритий грибний пиріг
Ситний, приємно-солоний відкритий грибний пиріг на золотистому пісочному тісті.
Інгредієнти:
- Борошно - 250 г
- Вершкове масло - 175 г
- Яйця - 1 шт
- Сметана - 25 мл
- Сіль - 2 г
- Сода - 1 г
- Білі гриби - 1 кг
- Лук - 2 шт
- Твердий сир - 100 г
Приготування. Відкритий грибний пиріг
Пісочне тісто. Вершкове масло натріть на крупній тертці. Додайте сметану, яйце, сіль і соду. Починайте вимішувати і частинами додавайте борошно. Вимісити тісто загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Порада: всі інгредієнти для пісочного тіста повинні бути холодними.
Начинка. Гриби очистіть, і промийте під проточною водою. Залийте холодною водою і проваріть 10 хвилин. Відкиньте на друшляк, залиште трохи грибного бульйону. Гриби поріжте кубиками, обсмажте на вершковому маслі. Цибулю дрібно наріжте і додайте до грибів, приправте сіллю і перцем, додайте грибний бульйон. Протушкувати на середньому вогні 5-10 хвилин, остудіть начинку. Твердий сир натріть на крупній тертці, змішайте з остигнула начинкою.
Охолоджене тісто розкачати в пласт, товщиною 1 см, викладіть на дно форми, розрівняйте. Застелите пергаментом, покладіть горох (квасоля) і поставте в духовку на 5 хвилин при 200 градусах. Викладіть начинку в заготовку, притрусіть сиром. Запікайте при 200 градусах ще 20 хвилин.