Відкритий грибний пиріг

Ситний, приємно-солоний відкритий грибний пиріг на золотистому пісочному тісті.

Інгредієнти:

  • Борошно - 250 г
  • Вершкове масло - 175 г
  • Яйця - 1 шт
  • Сметана - 25 мл
  • Сіль - 2 г
  • Сода - 1 г
  • Білі гриби - 1 кг
  • Лук - 2 шт
  • Твердий сир - 100 г

Приготування. Відкритий грибний пиріг

Пісочне тісто. Вершкове масло натріть на крупній тертці. Додайте сметану, яйце, сіль і соду. Починайте вимішувати і частинами додавайте борошно. Вимісити тісто загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Порада: всі інгредієнти для пісочного тіста повинні бути холодними.

Начинка. Гриби очистіть, і промийте під проточною водою. Залийте холодною водою і проваріть 10 хвилин. Відкиньте на друшляк, залиште трохи грибного бульйону. Гриби поріжте кубиками, обсмажте на вершковому маслі. Цибулю дрібно наріжте і додайте до грибів, приправте сіллю і перцем, додайте грибний бульйон. Протушкувати на середньому вогні 5-10 хвилин, остудіть начинку. Твердий сир натріть на крупній тертці, змішайте з остигнула начинкою.

Охолоджене тісто розкачати в пласт, товщиною 1 см, викладіть на дно форми, розрівняйте. Застелите пергаментом, покладіть горох (квасоля) і поставте в духовку на 5 хвилин при 200 градусах. Викладіть начинку в заготовку, притрусіть сиром. Запікайте при 200 градусах ще 20 хвилин.