Паелья овочева

Яскраве, барвисте вегетаріанське блюдо, виходить настільки смачним, що не залишить байдужими і людей, що віддають перевагу традиційнеому меню.

Інгредієнти:
рис кругло-зернистий — 1 склянка;
гаряча вода — 2 склянки;
морква — 1 шт.;
кабачок маленький — 1 шт.;
болгарський перець — 2 шт.;
брокколі — 200 грам;
помідори (невеликі) — 3 шт.;
морська сіль (велика) — 2 чайна ложки без гірки;
рослинне масло — 3-4 стіл. ложки;
орегано (сушена зелень) — 1 чайна ложка;
чебрець (сушений) — 1 чайна ложка;
лимон — кілька скибочок.
Моркву потрібно очистити, а потім нарізати маленькими кубиками моркву, кабачок, болгарський перець. Обсмажте порізані овочі в олії на сильному вогні десь 5 хвилин. Помідори дрібненько порізати, потім додайте до жарящимся овочів, перемішайте і залийте гарячою водою. Потім додайте сіль, орегано і чебрець. Брокколі розділіть на суцвіття, додайте до решти овочів, добре перемішайте їх.
Рис дуже ретельно промийте, покладіть до овочів, рівномірно розподіліть вміст сковорідки по всій поверхні, потім накрийте кришкою. Продовжуйте тушкувати паелью на середньому вогні. Коли рис вбере всю воду (близько 15 хвилин), паелья вважається готовою. Крім того, можна ще на деякий час залишити сковороду на вогні, тоді рис внизу злегка підсмажиться. Лимон порізати тоненькими четвертинками і покладіть зверху на паелью, він додасть пікантну кислинку цьому чудовому блюду.