Парфе з курячої печінки з журавлинним соусом
Приготування. Парфе з курячої печінки з журавлинним соусом
Ніжна, вишукана закуска, яка не залишить вас байдужим.
Складові:
- Куряча печінка – 400 г
- Цибуля – 1 шт
- Вершкове масло – 200 г
- Вершки – 100 мл
- Коньяк – 30 мл
- Чебрець – 1 ч.л.
- Сіль
- Перець
Для соусу:
- Журавлина – 300 г
- Цукор – 1 ч.л.
- Гранатовий соус – 1 ст.л.
- Желатин – 1 ч.л.
Приготування:
Курячу печінку поріжте кубиками, просушіть паперовим рушником. Деко змастіть оливковою або рослинним маслом, викладіть печінку. Приправте чебрецем і коньяком. Надішліть в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
Порада: не соліть печінку на початку приготування, сіль вбере все соки і печінку буде жорсткою.
Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Дрібнонарізану цибулю протушіть на вершковому маслі до прозорості.
Журавлиний соус. Журавлину перебийте блендером і протріть через сито. Варіть на середньому вогні, додайте цукор і гранатовий соус. Желатин замочити в холодній воді. Набряклий желатин додайте в соус.
Порада: гранатовий соус надає гостроти страві. Його можна замінити червоним перцем.
Готову печінку перебейте блендером з вершковим маслом, вершками і смаженою цибулею. Всю масу перетріть через сито. Приправте парфе сіллю, перцем. Розлийте по керамічним формочках, частина формочок полийте верхнім шаром топленого масла, іншу частину соусом. Поставте в холодильник на 2 години. Подавайте з хрусткими тостами.
Порада: парфе, полите топленим маслом, зберігається в холодильнику набагато довше звичайного.