Парфе з курячої печінки з журавлинним соусом

Ніжна, вишукана закуска, яка не залишить вас байдужим.

Складові:

  • Куряча печінка – 400 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Вершкове масло – 200 г
  • Вершки – 100 мл
  • Коньяк – 30 мл
  • Чебрець – 1 ч.л.
  • Сіль
  • Перець

Для соусу:

  • Журавлина – 300 г
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Гранатовий соус – 1 ст.л.
  • Желатин – 1 ч.л.

Приготування:

Курячу печінку поріжте кубиками, просушіть паперовим рушником. Деко змастіть оливковою або рослинним маслом, викладіть печінку. Приправте чебрецем і коньяком. Надішліть в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.

Порада: не соліть печінку на початку приготування, сіль вбере все соки і печінку буде жорсткою.

Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Дрібнонарізану цибулю протушіть на вершковому маслі до прозорості.

Журавлиний соус. Журавлину перебийте блендером і протріть через сито. Варіть на середньому вогні, додайте цукор і гранатовий соус. Желатин замочити в холодній воді. Набряклий желатин додайте в соус.

Порада: гранатовий соус надає гостроти страві. Його можна замінити червоним перцем.

Готову печінку перебейте блендером з вершковим маслом, вершками і смаженою цибулею. Всю масу перетріть через сито. Приправте парфе сіллю, перцем. Розлийте по керамічним формочках, частина формочок полийте верхнім шаром топленого масла, іншу частину соусом. Поставте в холодильник на 2 години. Подавайте з хрусткими тостами.

Порада: парфе, полите топленим маслом, зберігається в холодильнику набагато довше звичайного.