Паска

Приготування. Паска

Ідеально пишна й рум’яна паска, з білосніжною глазур’ю. 

Інгредієнти:
• Борошно – 400-600 г
• Молоко – 250 мл
• Дріжджі – 35 г
• Цукор – 1 ст.
• Ванільний цукор
• Вершкове масло – 125 г
• Яйця – 4 шт
• Сіль
• Родзинки – 30 г
• Цукати – 30 г
Приготування:
Опара. Молоко прогрійте до температури тіла. Розчиніть дріжджі в молоці, частинами додайте просіяне борошно і частина цукру. Накрийте опару рушником і поставте в тепле затишне місце на 30 хвилин.
Жовтки збийте з цукром до повного розчинення. Білки збийте з сіллю до м’яких піків. Цукати і родзинки запарте в окропі на 10 хвилин. Злийте воду, просушіть паперовим рушником.
У піднялася опару введіть збиті жовтки, ванільний цукор, сіль змішайте. Потім частинами муку і білки. В самому кінці замісу додайте розтоплене охолоджене вершкове масло. Вимішане тісто накрийте рушником і залиште «відпочивати» на 1 годину. Обімніть тісто, щоб вийшов зайвий вуглекислий газ. Під час третього замісу додайте в тісто родзинки і цукати.
Порада: у тісто для паски – курага, фініки, волоські горіхи, мигдаль.
Форми для паски змастіть рослинним маслом, застелити пергаментом і наповніть тісто на 2/3 висоти. Поставте тісто на расстойку на 30 хвилин, накрийте рушником.
Порада: щоб тісто не подсыхало, поруч поставте склянку з водою для вологості.
Щоб дно великодня не підгоріло, на нижній піддон духовки поставте ємність з водою. Випікайте паски в добре розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин. Щоб готова паска не опала, викладіть її на бік у формі і покачайте. Вийміть з форми, видаліть пергамент. Покрийте гарячий паска білою глазур’ю, кольоровий зробіть довільний малюнок.
Порада: паски прикрашають тертим шоколадом, сухофруктами, горіхами, цукатами, кольоровим мармеладом.
Глазур. Збийте білки з цукровою пудрою, додайте лимонний сік. Розділіть готову білу глазур на 4 частини. У кожну додайте сік бурака (червона глазур), сік шпинату (зелена глазур), куркуму (жовта поливи).