Гороховий суп
Ідеально м’який горошок, в поєднанні з наваристим прозорим м’ясним бульйоном, доповнений свіжістю зелені і золотистих сухариків, які тануть у роті.
Інгредієнти:
- Горох - 200 г
- Свіжі свинячі ребра - 200 г
- Копчені свинячі ребра - 200 г
- Лук - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Картопля - 3 шт
- Корінь петрушки - 1 шт
- Петрушка - 50 г
- Лавровий лист - 1-2 шт
- Сода - 3 г
- Сіль
- Перець
- Цукор - 5 г
- Для сухариків:
- Батон - 200 г
- Часник - 1 зубчик
- Паприка - 5 г
- Розмарин сушений - 5 г
- Чебрець - 5 г
- Сіль - 5 г
Приготування. Гороховий суп
Горох замочити в окропі на 1 годину, додайте соду і лавровий лист. Затягніть миску з горохом харчовою плівкою або фольгою.
Порада: при замочуванні, щоб горох повністю розм’як, беріть 400 мл води на 100 г гороху. Сода не впливає на смак гороху.
Ребра вимийте і висушіть. Варіть 1 година на слабкому вогні, постійно знімаючи піну.
Порада: для наваристого бульйону заливайте м’ясо холодною водою, для соковитого м’яса – гарячої.
Додайте набряклий горох в бульйон і варіть 1 годину. Після закипання зніміть піну і додайте цукор.
Порада: щоб горох при варінні не став сірим, додайте трохи цукру.
Лук наріжте кубиками, моркву і корінь петрушки натріть на крупній тертці. Обсмажте всі овочі на рослинному маслі до напівготовності.
Як тільки горох зварився, додайте перець і картопля. Посоліть в кінці варіння – коли горох вже готовий. Додайте м’ясо зі зварених реберець, зажарку і копчені реберця, рубану зелень. Проваріть суп ще 5 хвилин, дайте настоятися.
Порада: окрім копчених реберець – грудка, корейка, копчені крила і курячі ніжки.
Сухарики. Зріжте скориночку з батона, м’якоть нарізати кубиком. Кубики батона змішайте зі спеціями за рецептом і часником. Деко застеліть пергаментом, розподіліть сухарики в один шар і підсушіть 10 хвилин при 120 градусах.