Печінка по-строгановськи

Ніжна, апетитна, із золотистою скоринкою і вершковим смаком – яловича печінка.

Складові:

  • Яловича печінка – 400 г
  • Молоко – 100 мл
  • Рослинна олія – ​​100 мл
  • Гриби вешанкі – 200 г
  • Лук – 2 шт
  • Сметана – 200 мл
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Перець – щіпка
  • Сіль – щіпка
  • Розмарин – щіпка
  • Базилік – щіпка
  • Гірчиця в зернах – 1 ст.л.
  • Зелень петрушки
  • Зелень кропу

Приготування:

Вимийте і висушіть печінку. Зніміть плівку і канали, щоб печінка в кінці приготування не гірчить. Наріжте на шматочки по 1-2 см в ширину. Чи не ріжте занадто тонко, інакше печінка під час смаження пригорить швидко і стане гумовою. Промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву кров. Замочіть в молоці, додайте цукор, залиште на 5-10 хвилин.

Порада: перед приготуванням замочіть печінку в молоці з цукром. Так вона стане набагато м’якше і соковитіше. Свіже молоко можна замінити кислим або кефіром.

Обсушити печінку, щоб під час смаження вона не прилипала до сковороди. У целофановому пакеті змішайте борошно, сушений базилік, розмарин. Порційно опускайте в пакет печінку і панірують. Так руки і поверхня залишиться чистими. Смажте печінку в добре розігрітій толстодонной сковороді на вершково-рослинному маслі. Печінка укладайте на відстані один від одного, так вона рівномірно прожариться, і буде мати золотисту скориночку. В кінці приготування посоліть печінку, з’єднайте з гарячим соусом і доведіть до готовності. Блюдо подавайте гарячим, прикрасивши зеленню петрушки і кропу.

Порада: щоб печінка була із золотистою скоринкою, в борошно додайте панірувальні сухарі в пропорціях 1х1. Під час смаження покладіть на сковороду з печінкою часточку лимона на 1 хвилину, лимон прибере неприємний запах і гіркуватий присмак.

Сметанний соус. Гриби наріжте соломкою, цибулю дрібним кубиком. Трохи пассеруйте цибулю на сковороді до прозорості, додайте гриби, обсмажуйте 5 хвилин. Щоб сметана не згорнулася, додавайте її до грибам частинами. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте гірчиці в зернах для пікантного смаку, протушкувати 5 хвилин до готовності.

Порада: гірчицю в зернах можна замінити гірчичним порошком.