
Печінка по-строгановськи
Приготування. Печінка по-строгановськи
Ніжна, апетитна, із золотистою скоринкою і вершковим смаком – яловича печінка.
Складові:
- Яловича печінка – 400 г
- Молоко – 100 мл
- Рослинна олія – 100 мл
- Гриби вешанкі – 200 г
- Лук – 2 шт
- Сметана – 200 мл
- Борошно – 4 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Перець – щіпка
- Сіль – щіпка
- Розмарин – щіпка
- Базилік – щіпка
- Гірчиця в зернах – 1 ст.л.
- Зелень петрушки
- Зелень кропу
Приготування:
Вимийте і висушіть печінку. Зніміть плівку і канали, щоб печінка в кінці приготування не гірчить. Наріжте на шматочки по 1-2 см в ширину. Чи не ріжте занадто тонко, інакше печінка під час смаження пригорить швидко і стане гумовою. Промокніть паперовим рушником, щоб прибрати зайву кров. Замочіть в молоці, додайте цукор, залиште на 5-10 хвилин.
Порада: перед приготуванням замочіть печінку в молоці з цукром. Так вона стане набагато м’якше і соковитіше. Свіже молоко можна замінити кислим або кефіром.
Обсушити печінку, щоб під час смаження вона не прилипала до сковороди. У целофановому пакеті змішайте борошно, сушений базилік, розмарин. Порційно опускайте в пакет печінку і панірують. Так руки і поверхня залишиться чистими. Смажте печінку в добре розігрітій толстодонной сковороді на вершково-рослинному маслі. Печінка укладайте на відстані один від одного, так вона рівномірно прожариться, і буде мати золотисту скориночку. В кінці приготування посоліть печінку, з’єднайте з гарячим соусом і доведіть до готовності. Блюдо подавайте гарячим, прикрасивши зеленню петрушки і кропу.
Порада: щоб печінка була із золотистою скоринкою, в борошно додайте панірувальні сухарі в пропорціях 1х1. Під час смаження покладіть на сковороду з печінкою часточку лимона на 1 хвилину, лимон прибере неприємний запах і гіркуватий присмак.
Сметанний соус. Гриби наріжте соломкою, цибулю дрібним кубиком. Трохи пассеруйте цибулю на сковороді до прозорості, додайте гриби, обсмажуйте 5 хвилин. Щоб сметана не згорнулася, додавайте її до грибам частинами. Посоліть, поперчіть за смаком і додайте гірчиці в зернах для пікантного смаку, протушкувати 5 хвилин до готовності.
Порада: гірчицю в зернах можна замінити гірчичним порошком.