Печиво на розсолі

Найдивовижніше блюдо. Секрет українських бабусь. пікантна розсільна кислинка, яка не має жодне печиво в світі. Легкий солодкуватий присмак, який врівноважується солодкими нотками, крихкість, якої неможливо досягти без розсолу.

Складові:

  • Соняшникова олія – ​​250 мл
  • Цукор – 200 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Борошно – 700 г
  • Сода – 1 ч.л.
  • Розсіл – 250 мл
  • Чорний чай – 1 ч.л.

Приготування:

Візьміть проціджений розсіл, щоб не було запаху овочів в печиво.

Порада: для приготування печива можна використовувати і розсіл і маринад. Підходять всі види овочевих розсолів і маринадів. Розсіл можна заморозити в невеликих контейнерах.

Горіхи підсмажте на сковороді до золотистого кольору, очистіть від лушпиння і подрібніть качалкою. Розсіл нагрійте на маленькому вогні 1-2 хвилини, додайте цукор. У нагрітий розсіл додайте рослинне масло. Борошно змішайте з содою. Розсіл тонкою цівкою влийте до сухих інгредієнтів. Замісити густе тісто, яке не липне до рук. Затягніть тісто плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.

Порада: з тіста на розсолі – пампушки, вареники, млинці, пиріжки з будь-якими начинками.

Тісто перейдіть через м’ясорубку з великими отворами. Відокремлюйте по 5 см і викладайте на деко, застелене пергаментом. Заготівлях можна надати різноманітні форми (квіти, листочки). Випікайте при 180 градусах 10-15 хвилин. За 3-4 хвилини до кінця приготування змастіть печиво солодким чорним чаєм для золотистого кольору. Готове печиво остудіть, викладіть гіркою на блюдо, і присипте цукровою пудрою.