
Печінковий паштет
Приготування. Печінковий паштет
Порадуйте своїх близьких незвичайної закускою. Дивно ніжний і повітряний домашній печінковий паштет.
Складові:
- Свиняча печінка – 800 г
- Вершкове масло – 250 г
- Морква – 1 шт
- Лук – 2 шт
- Часник – 3 зубчики
- Коньяк – 40 мл
- Сіль – щіпка
- Цукор – 1,5 ч.л.
- Чорний мелений перець – щіпка
- Лавровий лист – 2 шт
- Рослинна олія
Приготуємо печінковий паштет
Промийте печінку і обсушити. Притрусіть сіллю і зніміть плівку, щоб в паштет вона не гірчить і не бралася грудочками. Розріжте печінку на шматки і видаліть жовчні канали. Викладіть печінку цілком в холодну воду і варіть на слабкому вогні 20-25 хвилин, додайте цукор, не забувайте знімати піну. Покладіть лавровий лист. Готову печінку розрізати на шматочки 3-4 см.
Порада: щоб печінка не гірчить, починайте варити її в холодній воді. Додайте трохи цукру, так печінку під час варіння не розвариться, і цукор частково переб’є гіркоту печінки.
Цибулю очистіть, і розріжте на 4 частини, моркву натріть на крупній тертці. На рослинному маслі обсмажте цілі зубчики часнику для аромату, видаліть зі сковороди. Пасеруйте цибулю, потім моркву до м’якості. Варену печінку обсмажте з овочами пару хвилин. Для аромату і пишності додайте коньяк. Приберіть з плити і підпаліть. Перекрутіть печінку на м’ясорубці, потім перебити блендером, для пишності й однорідності паштету. М’яке вершкове масло збийте міксером до пишної консистенції. Додайте протерту печінку в збите масло, рівномірно вимішують лопаткою до однорідності, посоліть, поперчіть. Викладіть паштет в форми і полийте розтопленим вершковим маслом. Поставте в холодильник на 1-2 години. Подавайте з шматочками свіжого хліба.
Порада: щоб готовий паштет не темніли, залийте його розтопленим вершковим маслом. Консистенція готового паштету – як густа жирна сметана.