Печінковий паштет

Порадуйте своїх близьких незвичайної закускою. Дивно ніжний і повітряний домашній печінковий паштет.

Складові:

  • Свиняча печінка – 800 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Морква – 1 шт
  • Лук – 2 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Коньяк – 40 мл
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 1,5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – щіпка
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Рослинна олія

Приготуємо печінковий паштет

Промийте печінку і обсушити. Притрусіть сіллю і зніміть плівку, щоб в паштет вона не гірчить і не бралася грудочками. Розріжте печінку на шматки і видаліть жовчні канали. Викладіть печінку цілком в холодну воду і варіть на слабкому вогні 20-25 хвилин, додайте цукор, не забувайте знімати піну. Покладіть лавровий лист. Готову печінку розрізати на шматочки 3-4 см.

Порада: щоб печінка не гірчить, починайте варити її в холодній воді. Додайте трохи цукру, так печінку під час варіння не розвариться, і цукор частково переб’є гіркоту печінки.

Цибулю очистіть, і розріжте на 4 частини, моркву натріть на крупній тертці. На рослинному маслі обсмажте цілі зубчики часнику для аромату, видаліть зі сковороди. Пасеруйте цибулю, потім моркву до м’якості. Варену печінку обсмажте з овочами пару хвилин. Для аромату і пишності додайте коньяк. Приберіть з плити і підпаліть. Перекрутіть печінку на м’ясорубці, потім перебити блендером, для пишності й однорідності паштету. М’яке вершкове масло збийте міксером до пишної консистенції. Додайте протерту печінку в збите масло, рівномірно вимішують лопаткою до однорідності, посоліть, поперчіть. Викладіть паштет в форми і полийте розтопленим вершковим маслом. Поставте в холодильник на 1-2 години. Подавайте з шматочками свіжого хліба.

Порада: щоб готовий паштет не темніли, залийте його розтопленим вершковим маслом. Консистенція готового паштету – як густа жирна сметана.