Печінковий торт

Король закусок. Ніжний, насичений і такий бездоганний – улюблений печінковий торт. З соковитою телячої печінки з апетитним овочевим шаром.

Інгредієнти:

  • Теляча печінка - 600 г
  • Яйця - 4 шт
  • Молоко - 500 мл
  • Борошно - 200-250 г
  • Лук - 4 шт
  • Морква - 4 шт
  • Рослинна олія - ​​80 мл
  • Вершкове масло - 20 г
  • Домашній майонез - 500 мл
  • Адигейська сіль - 30 г
  • Для адигейської солі:
  • Часник - 2 зубчики
  • Червоний мелений перець - 2 г
  • Чорний мелений перець - 2 г
  • Коріандр - 2 г
  • Сіль - 10 г
  • Хмелі-сунелі - 1 г
  • Для майонезу:
  • Яйця - 2 шт
  • Сіль - 10 г
  • Цукор - 25 г
  • Вода - 50 мл
  • Гірчиця - 5 мл
  • Лимонний сік - 15 мл
  • Рослинна олія - ​​300 мл

Приготування. Печінковий торт

Коржі. Печінка замочіть в гарячій воді на 5 хвилин, очистіть від плівки, видаліть жовчні канали. Пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами. Потім додайте рослинне масло і знову пропустіть через м’ясорубку.

Порада: рослинне масло необхідно, щоб в печынковому фарші не утворилися грудочки.

Просіяне борошно обсмажте на сухій сковороді 3-5 хвилин до легко золотистого кольору і горіхового запаху. Пересипте в миску, остудіть.

Порада: для однорідності тесту всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Змішайте яйця, молоко, розтоплене вершкове масло. Потім порційно втручайтеся печінку і борошно. Додайте Адигейську сіль.

Адигейська сіль. У ступці подрібніть сіль, червоний і чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі, часник.

Порада: замість адигейської солі – 1-1,5 ч л. кухонної.

Смажте коржі на сковороді на середньому вогні 3-5 хвилин з одного боку і 2-3 хвилини з іншого. Перед формуванням торта остудіть коржі.

Овочева прошарок. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Овочі обсмажити на сковороді до готовності. Відкиньте на сито, щоб скло зайве масло і рідину.

Домашній майонез. Змішайте яйця, сіль, цукор, гірчицю, воду, лимонний сік. Перебити занурювальним блендером. Додайте рослинне масло тонким струмком, щоб майонез чи не розшарована. Збивайте майонез 3-5 хвилин.

Збірка торта. Зберіть торт в такій послідовності: корж-майонез-овочі-корж. Верхівку прикрасьте тертим жовтком і зеленню. Поставте в холодильник на 1 годину.