Печінковий торт

Король закусок. Ніжний, насичений і такий бездоганний – улюблений печінковий торт. З соковитою телячої печінки з апетитним овочевим шаром.

Складові:

  • Теляча печінка – 600 г
  • Яйця – 4 шт
  • Молоко – 500 мл
  • Борошно – 200-250 г
  • Лук – 4 шт
  • Морква – 4 шт
  • Рослинна олія – ​​80 мл
  • Вершкове масло – 20 г
  • Домашній майонез – 500 мл
  • Адигейська сіль – 30 г

Для адигейської солі:

  • Часник – 2 зубчики
  • Червоний мелений перець – 2 г
  • Чорний мелений перець – 2 г
  • Коріандр – 2 г
  • Сіль – 10 г
  • Хмелі-сунелі – 1 г

Для майонезу:

  • Яйця – 2 шт
  • Сіль – 10 г
  • Цукор – 25 г
  • Вода – 50 мл
  • Гірчиця – 5 мл
  • Лимонний сік – 15 мл
  • Рослинна олія – ​​300 мл

Приготування:

Коржі. Печінка замочіть в гарячій воді на 5 хвилин, очистіть від плівки, видаліть жовчні канали. Пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами. Потім додайте рослинне масло і знову пропустіть через м’ясорубку.

Порада: рослинне масло необхідно, щоб в печынковому фарші не утворилися грудочки.

Просіяне борошно обсмажте на сухій сковороді 3-5 хвилин до легко золотистого кольору і горіхового запаху. Пересипте в миску, остудіть.

Порада: для однорідності тесту всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Змішайте яйця, молоко, розтоплене вершкове масло. Потім порційно втручайтеся печінку і борошно. Додайте Адигейську сіль.

Адигейська сіль. У ступці подрібніть сіль, червоний і чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі, часник.

Порада: замість адигейської солі – 1-1,5 ч л. кухонної.

Смажте коржі на сковороді на середньому вогні 3-5 хвилин з одного боку і 2-3 хвилини з іншого. Перед формуванням торта остудіть коржі.

Овочева прошарок. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Овочі обсмажити на сковороді до готовності. Відкиньте на сито, щоб скло зайве масло і рідину.

Домашній майонез. Змішайте яйця, сіль, цукор, гірчицю, воду, лимонний сік. Перебити занурювальним блендером. Додайте рослинне масло тонким струмком, щоб майонез чи не розшарована. Збивайте майонез 3-5 хвилин.

Збірка торта. Зберіть торт в такій послідовності: корж-майонез-овочі-корж. Верхівку прикрасьте тертим жовтком і зеленню. Поставте в холодильник на 1 годину.