Печінковий торт
Король закусок. Ніжний, насичений і такий бездоганний – улюблений печінковий торт. З соковитою телячої печінки з апетитним овочевим шаром.
Інгредієнти:
- Теляча печінка - 600 г
- Яйця - 4 шт
- Молоко - 500 мл
- Борошно - 200-250 г
- Лук - 4 шт
- Морква - 4 шт
- Рослинна олія - 80 мл
- Вершкове масло - 20 г
- Домашній майонез - 500 мл
- Адигейська сіль - 30 г
- Для адигейської солі:
- Часник - 2 зубчики
- Червоний мелений перець - 2 г
- Чорний мелений перець - 2 г
- Коріандр - 2 г
- Сіль - 10 г
- Хмелі-сунелі - 1 г
- Для майонезу:
- Яйця - 2 шт
- Сіль - 10 г
- Цукор - 25 г
- Вода - 50 мл
- Гірчиця - 5 мл
- Лимонний сік - 15 мл
- Рослинна олія - 300 мл
Приготування. Печінковий торт
Коржі. Печінка замочіть в гарячій воді на 5 хвилин, очистіть від плівки, видаліть жовчні канали. Пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами. Потім додайте рослинне масло і знову пропустіть через м’ясорубку.
Порада: рослинне масло необхідно, щоб в печынковому фарші не утворилися грудочки.
Просіяне борошно обсмажте на сухій сковороді 3-5 хвилин до легко золотистого кольору і горіхового запаху. Пересипте в миску, остудіть.
Порада: для однорідності тесту всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Змішайте яйця, молоко, розтоплене вершкове масло. Потім порційно втручайтеся печінку і борошно. Додайте Адигейську сіль.
Адигейська сіль. У ступці подрібніть сіль, червоний і чорний перець, коріандр, хмелі-сунелі, часник.
Порада: замість адигейської солі – 1-1,5 ч л. кухонної.
Смажте коржі на сковороді на середньому вогні 3-5 хвилин з одного боку і 2-3 хвилини з іншого. Перед формуванням торта остудіть коржі.
Овочева прошарок. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. Овочі обсмажити на сковороді до готовності. Відкиньте на сито, щоб скло зайве масло і рідину.
Домашній майонез. Змішайте яйця, сіль, цукор, гірчицю, воду, лимонний сік. Перебити занурювальним блендером. Додайте рослинне масло тонким струмком, щоб майонез чи не розшарована. Збивайте майонез 3-5 хвилин.
Збірка торта. Зберіть торт в такій послідовності: корж-майонез-овочі-корж. Верхівку прикрасьте тертим жовтком і зеленню. Поставте в холодильник на 1 годину.