Печінковий пиріг

Приготування. Печінковий пиріг

Ні з чим не порівняти смачний домашній пиріг з печінкових млинчиків, ніжна просочення з соусу з зеленню надає цьому блюду незабутній смак, крім того, пиріг неймовірно ситний.

Інгредієнти:
печінка куряча – 800 грам;
борошно – 200 грам;
яйце куряче – 3 шт.;
морква – 200 грам;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
майонез – 150 грам;
сметана – 150 грам;
молоко – 250 мл;
зелень кропу;
часник;
сіль, мелений чорний перець;
рослинне масло.
Печінку промийте і очистіть від плівок, потім подрібніть в блендері. У великій мисці змішайте подрібнену печінку, молоко, яйця, борошно і рослинне масло, підсолити, поперчіть і ретельно перемішайте. Тепер готуйте печінкові млинці, обсмажуючи з двох сторін. Сковороду змащувати маслом тільки під час готування першого млинця, далі млинці будуть добре і так відставати, за рахунок присутності масла в тісті.
Цибулю поріжте невеликими півкільцями, моркву натріть на тертці, посоліть, обсмажте на олії кілька хвилин, поки морква не стане золотистого кольору.
Змішайте майонез зі сметаною, додайте дрібно порізаний часник, тепер у вас готовий пікантний соус для обмазування. Запашні печінкові млинці по одному перемазуйте соусом, викладіть шар піджарки, після накриває наступним млинчиком.
Самий верхній млинець змастити тільки соусом і посипати порізаною зеленню кропу. Пирога потрібно охолонути і добре просочитися декілька годин. Подавати в холодному вигляді.