Лагман

Приготуйте страву, яка подається і на перше, і на друге. Ніжні тоненькі смужки локшини з соковитими кубиками рум’яної яловичини під пряною заправкою з ніжних овочів. Ситний, гострий, гарячий лагман.

Інгредієнти:

  • Борошно – 800 г
  • Яйця – 3 шт
  • Вода – 350 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Ріпа – 1 шт
  • Картопля – 1 шт
  • Помідори – 2 шт
  • Яловичина – 400 г
  • Коріандр – 10 г
  • Сіль – 5 г
  • Перець – 5 г
  • Олія – 100 мл
  • Перець чилі – 1 шт
  • Часник – 2 зубчики
  • Базилік – 3 листочка
  • Зелена цибуля – 3 стебла

Приготування. Лагман

Просіяне борошно висипте в миску, додайте воду, яйця і сіль. Вимішуйте до однорідного стану. Щоб тісто було зволоженим і податливим – змочуйте руки водою під час замісу. Готове тісто накрийте плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.

Порада: гаряча чи тепла вода заварять тісто, тому використовуйте холодну воду.

З тіста сформуйте ковбаску висотою 5 см. Розділіть на 10 шматочків. Кожен розкатайте в пласт 30х50 см. Складіть його гармошкою і розріжте на тонкі смужки. Одразу наріжте локшину і присипте борошном. Варіть в киплячій підсоленій воді 3-5 хвилин. Готову локшину відкиньте на друшляк.

Заправка. Рослинну олію розігрійте на сковороді. Цибулю наріжте кубиками 1х1 см, обсмажте до золотавого кольору. М’ясо наріжте кубиками 2х2 см, додайте до цибулі, рівномірно обсмажте. Потім моркву наріжте кубиками і додайте на сковороду. Щоб лагман не був занадто жирним, додайте в заправку ріпу, нарізану кубиком. Картоплю і болгарський перець почистіть і наріжте кубиками. З помідорів зніміть шкірку. На сковороду додайте овочі, що залишилися, влийте трохи води, приправте коріандром, перцем, сіллю. Тушкуйте 15 хвилин до загустіння.

Гострий соус. Перець чилі розріжте вздовж навпіл, видаліть насіння і перетинки, наріжте дрібним кубиком. Часник пропустіть через часниковий прес. Змішайте перець, часник, подрібнений базилік, зелену цибулю. Додайте овочевої рідини з заправки, перемішайте.
У глибоку піалу викладіть шар локшини, зверху овочеву заправку і чайну ложку соусу. Прикрасьте гілочками зеленої цибулі.