Пиріжки на кефірі

Пористі, пишні, з тоненькою хрусткою скоринкою, смажені на сковороднем рум’яні бабусині пиріжки на кефірі.

Складові:

  • Кефір 3,2% – 250 мл
  • Борошно – 400 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Яйця – 1 шт
  • Рослинна олія – ​​35 мл
  • Сметана – 50 мл

Начинка з картоплі:

  • Картопля – 500 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цибуля – 1 шт
  • Кріп – 3-5 гілочок

Начинка з капусти:

  • Капуста – 250 г
  • Лук – 70 г
  • Морква – 75 г
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль
  • Перець
  • Рослинна олія – ​​35 мл
  • Вершкове масло – 20 г

Начинка з груші:

  • Груші – 300 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Цукор – 16 г
  • Ванільний цукор – 8 г

Приготування:

Тісто. У сотейнику змішайте сметану і кефір, нагрівайте 2-3 хвилини на повільному вогні, щоб маса не розшарувалася. У теплу масу додайте сіль, цукор, злегка збитий жовток і рослинне масло. Далі додайте половину борошна, соду, а потім решту борошна. Змастіть руки маслом під час замісу тісто, щоб тісто не прилипало. Вимісити тісто затягніть харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі настоюватися.

Порада: щоб пиріжки були пишними, беріть прострочений кефір. замість простроченого кефіру така ж ряжанка або кисле молоко в тій же пропорції. Не використовуйте вершкове масло, пиріжки будуть твердими. У холодильник тісто не ставте, сода буде повільно реагувати, і тісто не буде пишним.

Видавіть з тіста кульки, розтягніть їх на коржі. Викладіть на тісто начинку і сформуйте пиріжки. Обсмажуйте пиріжки швом вниз по 3-4 хвилини з кожного боку.

Картопляна начинка. Картопля очистіть і зваріть, потовчіть в пюре. Лук обсмажте на олії до прозорості. Кріп дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти.

Порада: щоб начинка не була вологою і клейкою, беріть помитий і висушений кріп.

Капустяна начинка. На вершково-рослинному маслі обсмажити цибулю і моркву, додайте капусту, сіль і перець. Гасіть на середньому вогні 10 хвилин. Додайте томатну пасту.

Начинка з груші. Очистіть грушу від насіння і наріжте кубиком. Обсмажте на вершковому маслі на середньому вогні. Потім додайте цукор і ванільний цукор, карамелізіруется грушу протягом 2 хвилин.

Порада: замість груші – яблука, сливи, айва. Будь-який спосіб ліплення годиться для будь-якої начинки.