
Пиріг «Зебра»
Приготування. Пиріг «Зебра»
Смугастий десерт. Улюбленець дітей і дорослих. Ванільно-шоколадний пиріг «Зебра»!
Складові:
- Борошно – 320 г
- Цукор – 200 г
- Сметана 15% – 250 мл
- Яйця – 3 шт
- Розпушувач – 7 г
- Вершкове масло – 50 г
- Какао – 30 г
- Сода – 2,5 г
- Сіль – 2 г
Приготування:
Вершкове масло розтопіть в духовці. Білкові пластівці, які спливають на поверхню, зберіть ложкою.
Порада: щоб пиріг вийшов пишним, використовуйте освітлене вершкове масло.
Духовку розігрійте до 160 градусів. Форму змастіть маслом і застеліть пергаментом. Форму присипте шаром борошна 1 мм.
Сметанний бісквіт. Змішайте просіяне борошно, соду, розпушувач і сіль. Яйця збийте з цукром на середній швидкості до світлої маси. Додайте сметану кімнатної температури і тепле розтоплене вершкове масло. Порційно втручайтеся суху частину в рідку. Готове тісто розділити на дві частини. В одну частину додайте какао і вимішують до однорідної маси без грудочок.
Порада: для пористого і пишного пирога змішуйте сухі і рідкі інгредієнти окремо. Щоб рідка частина не втратила повітря, приготуйте спочатку суху.
Формування пирога. У підготовлену форму строго по центру наливайте по 2 ст.л. кожного виду тіста. Щоб пиріг рівномірно піднявся, форму накрийте фольгою. Випікайте при 160º С 45 хвилин.
Порада: фольга не дасть швидко утворитися скоринці, тісто буде краще підніматися.
Щоб готовий пиріг не осів, залиште його остигати вже в вимкненій духовці на 40 хвилин. Готовність пирога перевірте шпажкою. Фольгу знімайте вже після повного остигання коржа.
Готовий пиріг розріжте на порційні шматки, прикрасьте шоколадною стружкою і листочками м’яти.