Тістечка «Персики»

Складові:

Для тіста:

  • Яйця – 4 шт
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Масло – 150 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – ¼ ч.л.
  • Борошно – 400 г
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукрова пудра – 100 г

Для крему:

  • Варене згущене молоко – 200 г
  • Масло – 100 г
  • Волоські горіхи – 50 г

Для барвників:

  • Бурак – 1 шт
  • Морква – 1 шт

Приготування:

Відваріть 2 яйця, відокремте жовток і протріть через дрібне сито. Змішайте з м’яким вершковим маслом. Злегка збийте сирі жовтки зі сметаною. З’єднайте з яєчно-масляною сумішшю.

Порада: щоб тісто вийшло розсипчастим, додавайте в нього сирий і варений жовтки.

Борошно змішайте з содою, розпушувачем, сіллю і цукровою пудрою. Рідкі інгредієнти змішайте з сухими і вимішують до щільної, еластичною консистенції. Загорніть тісто в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Порада: якщо тісто не зберігає форму, вимішують ще 2-3 хвилини. Тісто можна зберігати в морозилці до 3-х місяців.

Начинка. Волоські горіхи обсмажте на середньому вогні 5-7 хвилин. Варене згущене молоко збийте з м’яким вершковим маслом до однорідності крему. Затягніть плівкою і відправте в холодильник на 10-15 хвилин. Загустіть крем крихтою від готових персиків.

Охолоджене тісто розкачати в ковбаску, розрізати на 12 рівних шматочків. Скачайте кульки. Горіхову шкаралупу змастіть рослинною олією і втисніть в кожен кульку, долонею сформуйте половинку персика. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки шкаралупою вниз. Випікайте 10-15 хвилин при 180 градусах. Готові персики остудіть.

Натуральний барвник. Морква і буряк очистіть, натріть на дрібній тертці. Викладіть на марлю і видавіть морквяний і буряковий соки. Для менш насиченого кольору буряковий сік розведіть з водою.

Вийміте шкарлупу з охололих персиків, в кожну половинку викладіть крем без гірки, краю так само змастіть кремом. У центр половинки покладіть горіх і з’єднайте дві половинки печива. Занурте в морквяний сік, а потім край в буряковий. Обваляйте в цукрі. Між половинками готового персика вставте листочки м’яти, подавайте у фруктовій вазі.