Помідори, фаршировані рисом і креветками

Інгредієнти:

• помідори (великі) – 4 шт;
• креветки тигрові або королівські (сирі) – 100-150 г (чиста вага, без панцирів);
• рис “Басматі” – 100 г;
• болгарський перець – 0,5 шт;
• цибуля ріпчаста – 1 маленька шт;
• часник – 2-3 зубчики;
• м’ята – 2-3 гілочки;
• кріп – 2-3 гілочки;
• оливкова або соняшникова олія;
• цукор – третина чайної ложки (або за смаком);
• сіль;
• мелений перець.
Приготування:
Промийте рис під проточною водою і відваріть до готовності. Як тільки рис готовий процідіть через друшляк, дайте стекти зайвій воді і висипте в миску. Болгарський перець промийте і очистіть від насіння і перетинок. Наріжте дрібним кубиком. Ріпчасту цибулю і часник очистити і дрібно накришити. Листочки м’яти, кропу так само дрібно накришити. Помідори вимити й обсушити. Зріжте з кожного помідора кришечку і приберіть м’якоть. Це можна зробити за допомогою маленького ножа і чайної ложки. М’якуш не викидайте, а так само дрібно наріжте. Далі приготуйте засмажку з овочів. На розігрітій сковороді обсмажте цибулю, перець і м’якоть томатів. Приправте сіллю і цукром за смаком. Готуйте овочі протягом 7 хвилин. Готову засмажку додати до рису. Попередньо розморозьте креветки в холодильнику. Краще брати сирі тигрові або королівські креветки. Промийте креветки водою. Видаліть голову креветки очистити від панцира, не пошкодивши філе, зробіть надріз на спинці і видаліть темну кишкову вену. Замаринуйте креветки: посоліть, поперчіть і додайте трохи цукру, дрібки буде в самий раз. На оливковій олії обсмажте креветку з кожної сторони по 1 хвилині, поки вона не стане рожевою. Слідом до креветок додайте рубаний часник з зеленню і обсмажте півхвилини. Викладіть креветки в окрему ємність і дайте їм охолонути. Крупно наріжте креветки і змішайте з рисом і овочами. Доведіть спеціями до бажаного смаку. Деко застеліть пергаментом. Начиніть помідори і виставте на деко. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте томати до м’якості, це приблизно хвилин 30.