Помідори

Пружні, соковиті, ідеально гладкі. Без них не можливо уявити жоден стіл – святковий або повсякденний. 

Інгредієнти:

  • Для маринованих помідорів:
  • Помідори – 2 кг
  • Цукор – 6 ст.л.
  • Сіль – 4 ст.л.
  • Оцет – 120 мл
  • Листя смородини – 3 шт
  • Листя вишні – 3 шт
  • Суцвіття кропу – 1 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Болгарський перець – ¼ шт
  • Перець чилі – ½ шт
  • Сода – 1 ч. л.
  • Для в'ялених помідорів:
  • Помідори «сливки» - 15 шт
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Петрушка – 50 г
  • Базилік – 20 г
  • Орегано – 20 г
  • Перець – 3 г

Приготування. Помідори

Мариновані помідори. Вимийте теплою водою банки для консервації. Під час миття додайте 1 ч.л. соди. Простерилізуйте банки і кришки.

Порада: для маринування вибирайте тверді помідори з тонкою шкіркою. Щоб шкірка не тріснула, перед маринуванням зробіть кілька проколів біля плодоніжки.

На дно банки викладіть листя смородини, листя вишні, суцвіття кропу. Потім викладіть помідори плодоніжкою вгору, додайте болгарський перець, зубчики часнику і перець чилі.

Порада: якщо немає листя вишні, для дезінфекції – листя або корінь хрону.

Помідори залийте окропом і залиште на 5 хвилин. Далі вилийте воду з банки в сотейник, доведіть до кипіння. Додайте цукор, сіль. Зніміть маринад з вогню і додайте оцет. Залийте помідори гарячим маринадом і закатайте банки. Поставте під плед до повного охолодження, потім переставте банки у прохолодне місце.

В’ялені помідори. На кожному помідорі зробіть хрестоподібний надріз. Опустіть в окріп на 5-10 секунд, потім перекладіть в холодну воду. Очистіть помідори від шкірки. Розріжте на 4 частини і видаліть м’якоть ножем. Деко застеліть пергаментом і щільно один до одного викладіть шматочки помідорів зрізом вгору. Посипте сіллю, перцем, подрібненою петрушкою, орегано та базиліком. Запікайте в духовці 1,5 години при температурі 100 градусів.

В’ялені помідори подавайте в мікс салат, полийте рослинним маслом з часником.