Пампушки

Їх обожнюють дорослі і діти. Їх продають на вулиці і подають у найдорожчих ресторанах світу. Повітряні, ніжні і неймовірно смачні пончики!

Інгредієнти:
• Борошно – 500 г
• Цукор – 100 г
• Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
• Молоко – 200 мл
• Яйця – 2 шт
• Вершкове масло – 100 г
• Рослинна олія – 300-500 мл
• Сіль – щіпка
Для горіхово-яблучної пасти:
• Яблука – 2 шт
• Горіхи – 50 г
• Курага – 50 г
• Родзинки – 50 г
Для вишневої глазурі:
• Цукрова пудра – 150 г
• Вишневий сік – 2 ст. л.
Для лимонної глазурі:
• Яйця – 1 шт
• Цукрова пудра – 150 г
• Лимонний сік – 1-2 ч. л.
Для шоколадної глазурі:
• Молоко – 50 мл
• Какао – 3 ст. л.
• Цукор – 150 г
• Вершкове масло – 50 г
Для присипки:
• Яйця – 2 шт
• Цукрова пудра – 500 г
• Лимонний сік – 1-2 ч. л.
Приготування:
Для початку необхідно підігріти борошно, щоб дріжджі почали свою дію. Для цього розподіліть борошно по листу і відправте в духовку при 30-35 градусах на 2-5 хвилин. Теплу борошно змішайте з дріжджами, цукром і сіллю.
Порада: щоб дріжджі не загинули, температура борошна не вище 50 градусів.
Молоко з яйцями збийте до густої пишної піни. Частинами додавайте борошно з дріжджами і розтоплене вершкове масло. Добре вимішуйте руками. Для пончиків тісто має бути еластичним і м’яким – після натискання вм’ятина повільно зникає. Тісто накрийте рушником, поставте в тепле місце на 1 годину.
Присипка. Білки з дрібкою солі збийте міксером до твердих піків. В білкову піну, додайте лимонний сік і цукрову пудру. Розділіть білки на три частини. У першу частину додайте какао, у другу – куркуму. Перекладіть глазур в кондитерські мішок і видавити на пергамент довгі смужки. Залиште підсихати на 30 хвилин. Дрібно поріжте або поломайте смужки.
Порада: для кращого розчинення використовувати цукрову пудру, а не цукор. Для барвників використовуйте сухі інгредієнти, щоб глазур не була рідкою.
«Відпочиле тісто» обімніть один раз. Розкачайте пласт 2-2,5 см завтовшки і видавіть круглою формою заготовки пончиків. Використовуйте толстодонную сковороду з високими бортами. Добре розігрійте олію і смажте пончики на середньому вогні по 1,5-2 хвилини. Шар масла на 1-2 см вище пампуха. Готові пончики викладіть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.
Горіхово-яблучна паста. У блендері перебити яблука, курагу, горіхи, родзинки до стану пюре.
Вишнева глазур. Вишневий сік змішайте з цукровою пудрою.
Шоколадна глазур. Молоко підігрійте. Додайте масло, цукор і какао. Варіть на маленькому вогні до повного розчинення цукру.
Лимонна глазур. Білки збийте з цукровою пудрою і лимонним соком.
Наповніть пончики будь-яким варенням, фруктовою начинкою. Занурте пончики в глазур прикрасьте кольоровою присипкою. Залиште на 20-30 хвилин, щоб глазур підсохла.