Празький торт

Приготування. Празький торт

Пишні коржі з неймовірним шоколадним смаком, ніжний крем, який просто тане у роті, блискуча шоколадна глазур – розкіш празького торта підкорює серця найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
• Яйця – 8 шт
• Цукор – 150 г
• Борошно – 115 г
• Какао – 25 г
• Вершкове масло – 40 г
Для крему:
• Жовток – 1 шт
• Вода – 20 мл
• Згущене молоко – 120 г
• Вершкове масло – 200 г
• Ванільний цукор – 1 пак.
• Какао – 10 г
Для глазурі:
• Вершкове масло – 60 г
• Чорний шоколад – 100 г
• Абрикосовий джем – 100 г
Для просочення:
• Цукор – 5 ст. л.
• Вода – 7 ст. л.
• Коньяк – 2 ст. л.
Приготування:
Для початку застеліть форму пергаментом і змастіть вершковим маслом, розігрійте духовку до 180 градусів.
Порада: щоб бісквіт не опал під час випікання, викладайте його в заздалегідь підготовлену форму і поставте в розігріту духовку. Щоб тісто піднялося і добре пропеклося, не посипайте борошном форму для випікання.
Масляний бісквіт. Відокремте білки від жовтків, білки поставте в холодильник на 10 хвилин. Жовтки збийте з цукром, поки їх маса не збільшиться в два три рази. Просіяне борошно змішайте з какао порошком. Охолоджені білки збийте з цукром до щільної піни. Далі порційно додайте суміш борошна і какао в жовтки і частинами збиті білки. Тонкою цівкою влийте розтоплене охолоджене вершкове масло. Розподіліть тісто за формою, і зробіть поглиблення в середині, щоб вздувался після випікання. Випікайте 35 хвилин при 180 градусах.
Масляний крем. Жовтки розведіть з водою, додайте згущене молоко. Проваріть на повільному вогні до легкого загущення, остудіть. Розм’якшене вершкове масло збийте на льоду, додайте ванільний цукор. Тонкою цівкою влийте жовтки зі згущеним молоком, додайте какао. Готовий однорідний крем поставте в холодильник.
Просочення. Воду з цукром доведіть до кипіння, як тільки цукор розчиниться зніміть з вогню. У остиглу просочення додайте коньяк або будь-лікер за смаком.
Чорний шоколад розтопити на паровій бані, викладіть в щільний пакет і отсадите довільні малюнки на пергамент. Поставте в холодильник для застигання на 15 хвилин.
Шоколадна глазур. Розтопіть шоколад на паровій бані. Додайте вершкове масло.
Порада: комбінувати різні види шоколаду не можна, готова глазур може розшаруватися і взятися грудочками.
Охолоджений бісквіт розрізати на три рівних коржа. Кожен шар просочіть сиропом і промажте кремом. Верхній корж і боки покрийте абрикосовим джемом і шоколадною глазур’ю. Прикрасьте шоколадними фігурками.