Пряний рисовий пудинг з шафраном і мигдалем

Приготування. Пряний рисовий пудинг з шафраном і мигдалем

Вишукане блюдо, виглядає чудово, а смак у нього настільки тонкий і ніжний, вершково-пряний, що воно стане справжнім подарунком для справжніх гурманів.

Інгредієнти:
Довгий рис – 1,5 склянки;
Молоко – 0,5 склянки;
Шафран щіпка;
Вершкове масло – 6 чайних ложок;
Кардамон – 2 товчених зелених стручка;
Кориця – 2,5 см палички;
Гвоздика – 2 шт.;
Родзинки – 0,5 склянки;
Цукрова пудра – 0,5 склянки;
0,25 склянки підсмажених половинок мигдалю.
Рис добре промийте в холодній воді кілька разів, потім залийте холодною водою і поставте варитися, після того, як закипить вода, вогонь потрібно зменшити, накрити каструлю кришкою і варити 5 хвилин, потім відкиньте його. У миску налийте 6 чайних ложок молока, молоко висипте щіпку шафрану, дайте настоятися 5 хвилин. На сковороді розтопити масло, в ньому обсмажуйте протягом 2-3 хвилин рис, корицю, стручки кардамону, гвоздику. Потрібно, щоб рис придбав матовий колір.
Молоко змішати з шафрановим молоком, цукром, родзинками, потім расколотите. Після чого доведіть молоко до кипіння, зменшіть вогонь, варіть ще 6-8 хвилин під кришкою. Коли рис стане м’яким, вбере в себе всі прянощі, видаліть з каші великі шматки прянощів, прикрасьте мигдалем і подавайте в гарячому вигляді до столу. Такого пудингу вийде на 4 порції.