Пташиний тжвжік з томатами
Не вірите, що можна нагодувати всю сім’ю м’ясом за 30 гривень? Приготуйте пташиний тжвжік з томатами, традиційне вірменське блюдо у себе вдома.
Інгредієнти:
- Куряча печінка - 200 г
- Курячі серця - 200 г
- Курячі шлунки - 100 г
- Лук - 2 шт
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 2 шт
- Сіль
- Перець
- Імбир - 1 ст.л.
- Вершкове масло - 1 ст.л.
Приготування. Пташиний тжвжік з томатами
Пупки і серця промийте під проточною водою, зачистити від жиру і плівок і замочіть в оцтово-сольовому розчині на 30-40 хвилин (на 1 л води 50 г яблучного оцту і 2 ст.л. солі), щоб прибрати специфічний запах. Після розчину оцту з сіллю трохи промийте чистою водою. Проваріть пупки, і серця 25 хвилин на середньому вогні, відкиньте на сито стікати.
Лук наріжте півкільцями. Помідори очистіть від шкірки і перебити в блендері до однорідного стану.
Порада: свіжі томати можна замінити томатною пастою.
Курячу печінку обсмажити на олії з двох сторін. Як тільки печінку обсмажити, додайте відварені пупки і серця. Потім додайте півкільця цибулі і обсмажте до золотистого кольору. Далі томати, рубаний часник і корінь імбиру, натертий на дрібній тертці. За смаком приправити сіллю і перцем, додайте вершкове масло. Дайте готовому страві настоятися під закритою кришкою 10 хвилин.