Равіолі зі шпинатом і рікоттою в вершковому соусі з беконом

Складові:

• Шпинат – 100 гр

• Сир Рікотта – 100 гр

• Цибуля ріпчаста – 2 шт

• Борошно – 1 склянка

• Яєчний жовток – 1 шт

• Вода тепла – 50-70 мл

• Масло оливкове

• Сіль

• Бекон – 150 гр

• Вершки 20% – 200 мл

Приготування:

Тісто для равіолі. Злегка збити віночком яйця. На стіл просіяти борошно, в центрі гірки зробити поглиблення і влити яйця з водою, дрібку солі. Почати вимішувати тісто руками до тугий консистенції. Готове тісто накрити рушником і залишити «відпочивати».

Начинка для равіолі. Якщо у Вас свіжий шпинат, то наріжте його і відварити в підсоленій воді до м’якості, процідіть через друшляк від зайвої рідини. Якщо заморожений напівфабрикат, то необхідно розморозити попередньо обсмажте з невеликою кількістю води на вершковому маслі до м’якості. Дрібно наріжте цибулю і пасеруйте до прозорості. У мисці змішайте шпинат, цибулю і сир Рікотта. Так само можна додати ще такі сири як Пармезан або Грана панаде.

Соус для равіолі. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Смужки бекону обсмажувати разом з цибулею до готовності, влити вершки і тушкувати, поки не випарується зайва волога.«Відпочиле» тісто розрізати на дві рівні частини. Розкачайте за допомогою спеціальної насадки для комбайна або простий качалкою (товщина 2 мм). Збийте яєчний білок віночком. На першу частину чайною ложкою викладіть приготовлену начинку (відстань між начинкою 5 см). Кулінарної пензлем змастіть вільне тісто між начинкою і накрийте другою частиною розкачане листа. Добре притисніть пальцями, щоб листи склеїлися. Рельєфним ножем розріжте равіолі на квадратики. У каструлі закип’ятити воду, підсолити і варите равіолі пару хвилин.

Збірка страви. Шумівкою дістаньте готові равіолі, викладіть на тарілку, зверху полийте соусом і притрусіть тертим сиром.