Горохові горішки
Неймовірна закуска. Оригінальні горохові горішки під кисло-солодким яблучним соусом. Ця страва подають в найдорожчих ресторанах України.
Інгредієнти:
- Відварені горох - 350 г
- Волоські горіхи - 200 г
- Ізюм - 70 г
- Куркума - 5 г
- Сіль - 5 г
- Кардамон - 5 г
- Кориця - 5 г
- Цукрова пудра - 20 г
- Для яблучного соусу:
- Яблука - 2 шт
- Помідор - 3 шт
- Болгарський перець - 2 шт
- Мелений перець
- Сіль
- Кунжут
- Кокосова тсружка
Приготування. Горохові горішки
Горох замочити в окропі з содою на 1 годину. Перелийте в сотейник і млоїте на повільному вогні 1 годину, додайте цукор. Горохову кашу подрібніть в пюре.
Порада: якщо в сотейнику з горохом залишилася вода, після варіння злийте її.
Волоські горіхи злегка підсушіть на сухій сковороді, подрібніть в блендері. Ізюм замочіть на 5-7 хвилин в гарячій воді, просушіть. Горіхи і родзинки додайте в горохову масу, добре розмішайте і розділіть на дві частини.
Солоні горішки. В одну частину додайте куркуму, кардамон і сіль. Сформуйте горішки і обваляйте в кунжуті. Подавайте з яблучним соусом.
Яблучний соус. Помідори розрізати на 4 частини, зріжте шкірку і видаліть насіння. Яблука очистіть від насіння. На деко викладіть яблука зрізом вниз, і цілуй перець. Запікайте при 200 градусах 15 хвилин. Очистіть від шкірки яблука і перець. Перебити блендером все інгредієнти, додайте перець, сіль.
Солодкі горішки. У другу масу додайте цукрову пудру, корицю. Сформуйте кульки і обваляйте в кокосовій стружці.