Рулет на згущеному молоці

Солодкі спогади дитинства. М’який, немов пух, з ароматними молочними нотками, покритий молочною глазур’ю – бабусин рулет на згущеному молоці.

Складові:

Для начинки:

  • Лимон – 2 шт
  • Яблуко – 1 шт
  • Цукор – 100 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Для тіста:

  • Згущене молоко – 400 г
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 160 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сіль – 2 г
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Сік лимона – 1/3 ч.л.

Для шоколадної глазурі:

  • Згущене молоко – 100 г
  • Чорний шоколад – 100 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Вершки – 75 мл

Приготування:

Домашнє згущене молоко. Влийте в сотейник молоко, додайте вершки. Доведіть до кипіння і всипте цукор в центр сотейника. Варіть згущене молоко 3 години на слабкому вогні, періодично помішуючи. Готову згущенку перелийте в миску і поставте в холодильник на ніч.

Начинка. Ошпарте лимон окропом на 10 секунд і зніміть цедру. Видавіть сік з лимонів. Яблуко очистіть і наріжте невеликим кубиком. Яблуко, сік і цедру перебийте в блендері до однорідної маси. Яблучну суміш перелийте в сотейник і додайте крохмаль. Проваріть масу близько 3 хвилин. Остудіть при кімнатній температурі, затягніть плівкою до тіла.

Бісквітне тісто. Вершкове масло розтопіть на паровій бані. Блендером збийте згущене молоко і яйцями. Додайте розтоплене вершкове масло, соду і лимонний сік. Сіль змішайте з просіяного борошном і частинами додавайте.

Деко застеліть пергаментом і рівномірно розподіліть тісто по всій поверхні. Випікайте бісквіт 10-15 хвилин при 180 градусах.

Гарячий корж перекладіть на рушник, і скрутіть рулет, залиште на 10 хвилин. Потім розгорніть рулет, відступите 1,5 см від краю і викладіть начинку. Далі щільно скрутіть рулет, оберніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі.

Шоколадна глазур. На паровій бані заваріть згущенку, вершки і шоколад. Додайте холодне вершкове масло. Розтопіть все до однорідної консистенції, остудіть.

Викладіть рулет швом вниз на решітку і залийте шоколадною глазур’ю. Поставте в холодильник на 5 хвилин.

Прикрасьте смужками з розтопленого чорного шоколаду, розріжте кільцями і викладіть на блюдо.