Роли. Частина 1

Елегантні, з витонченими шматочками червоної риби і шаром ароматного рису – ідеальні японські роли.

Інгредієнти:

  • Для рису:
  • Рис – 1 кг
  • Цукор – 145 г
  • Сіль – 45 г
  • Рисовий або винний оцет – 180 мл
  • Мерин або білий херес – 20 мл (або цукор 10 г)
  • Для роли-нігірі:
  • Заправлений рис – 20 г
  • Червона риба – 15 г
  • Для маки-роли:
  • Заправлений рис – 80-90
  • Червона риба – 30 г
  • Водорості норі – 0,5 листа
  • Для ролів «Філадельфія»:
  • Заправлений рис – 120 г
  • Лосось – 30-50 г
  • Вершковий сир – 30 г
  • Огірок – 10 г
  • Авокадо – 10 г
  • Водорості норі – 0,5 листа
  • Обсмажений білий кунжут – 25 г
  • Для маринованого імбиру:
  • Корінь імбиру – 200 г
  • Рисовий або винний оцет – 50 мл
  • Світлий херес – 20 мл
  • Горілка – 20 мл
  • Вода – 10 мл
  • Сіль – 3 г
  • Цукор – 25 г

Приготування. Роли. Частина 1

Круглозернистий рис промийте під проточною водою не менше 5-6 разів, вода повинна стати прозорою. Після промивання залиште рис сохнути на 10 хвилин.

Порада: для приготування ролів вибирайте саме круглозернистий рис. У ньому найбільша кількість крохмалю, необхідного для того, щоб роли не розвалювалися і тримали форму.

Дно каструлі застеліть фольгою, щоб під час варіння рис не пригорів. Відваріть 15-20 хвилин. Готовий рис змішайте з заправкою.

Порада: пропорції води і рису 1:1.

Заправка для рису. Змішайте винний оцет і цукор. Потримайте заправку на вогні 2-3 хвилини. Коли цукор розчиниться, додайте сіль. Не доводьте заправку до кипіння, інакше винний оцет випарується і заправка перетвориться в цукровий сироп. Остудіть готову заправку.

Порада: не використовуйте столовий і яблучний оцет – вони переб’ють смак рису.

Маринований імбир. У сотейнику проваріть рисовий оцет, горілку, воду, херес, сіль, цукор. Імбир очистіть і наріжте довгими дуже тонкими слайсами. Викладіть імбир в банку, залийте маринадом і поставте в холодильник на 4-5 годин.

Нігірі-роли. Візьміть слайс червоної риби в ліву руку і невелику кульку рису в праву руку. Надайте кульці довгастої форми і викладіть зверху на рибу. Переверніть нігірі і пальцями злегка притисніть рибу до рису зверху і з боків. Прикрасьте шматочками водоростей норі і смаженим кунжутом.

Маки-роли. Шар рису розподіліть рівномірно по листу норі. Викладіть брусочки червоної риби на середину рису і зерніть рол. Розріжте на 6-8 шматочків.

Роли «Філадельфія». Для начинки видаліть насіння з огірка і наріжте тонкою соломкою. Авокадо тонкими скибочками. Червону рибу – діагональними слайсами. Розподіліть рис рівним шаром на листі норі. Зверху присипте кунжутом. Переверніть норі з рисом. На центр норі викладіть вершковий сир, огірок, авокадо і червону рибу. Зверніть рол і розріжте на порційні шматочки.

Готові ролли подавайте з васабі, соєвим соусом і мариновним імбиром.