Роли. Частина 2

Улюбленець усього світу, король японської кухні – роли, шикарний дракон з вугром.

Інгредієнти:

  • Рис круглозернистий – 1 кг
  • Рисовий оцет – 180 мл
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 40 г
  • Для омлету:
  • Яйця – 6 шт
  • Розчин з горілки і води – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Сіль – 3 г
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Для ролу «Дракон»:
  • Вугор – 250-300 г
  • Омлет – 1 шт
  • Огірок – 1 шт
  • Лист норі – 1 шт
  • Рис - 120 г
  • Херес – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Розчин з горілки – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кунжут – 4 ч. л.

Приготування. Роли. Частина 2

Промийте рис до стану прозорості води, залиште на 15 хвилин. Відваріть на сильному вогні протягом 20 хвилин під закритою кришкою. Залиште ще на 15 хвилин, після вимкнення вогню. Теплий рис змішайте з рисовою заправкою.

Японський омлет. Збийте яйця виделкою, додайте соєвий соус, цукор, щіпку солі, горілку і воду. Заготовку для омлету процідіть через марлю або сито. Розігрійте сковороду, змастіть рослинною олією. Порцію яєчної заготовки вилийте на сковороду, розподіліть по всій поверхні. Скрутіть омлет рулетом, залишаючи його на сковороді. Вилийте ще одну порцію яєчної суміші, піднімаючи рулет. Розподіліть другу порцію суміші по всій сковороді. Потім, починаючи з рулету, знову скрутіть омлет. Так продовжуйте, поки рулет не буде шириною в 5 см. Готовий рулет зніміть зі сковороди. Повністю остудіть заготовку.

Порада: якщо немає горілки, суміш можна замінити будь-яким кріпленим вином в тих же пропорціях. Довго не обсмажуйте омлет – він швидко пригорає.

Рол «Дракон». Кунжут обсмажте на сковороді 2-3 хвилини до жовтого відтінку. Вугра просушіть паперовим рушником. Розріжте філе уздовж навпіл, зніміть шкірку. Підігрійте вугор в духовці при температурі 180 градусів на протязі 5 хвилин. Огірок почистіть, розріжте уздовж навпіл і видаліть кісточки за допомогою ложки. Наріжте половинки огірка смужками.

Соус Унагі. У сотейнику змішайте херес, розчин горілки, соєвий соус і цукор. Доведіть до кипіння, випаровуйте 1 хвилину, зніміть з вогню.

Розподіліть рис по всій поверхні норі, переверніть. Викладіть по центру огірок і омлет рулетом. Скрутіть рол за допомогою килимка і надайте йому рівної форми. Викладіть на рол вугра, загорніть в харчову плівку. Поріжте рол на шматочки, зніміть плівку і викладіть на блюдо. Полийте соусом Унагі і присипте кунжутом.