Роли з огірка з креветками, вершковим сиром і лососем

Інгредієнти:

Порції: 3-4
• огірок – 1 шт
• дрібні креветки варено-морожені (чиста вага) – 300 г
• лосось слабосоленої – 150 г
• вершковий сир – 60-80 г
• червона ікра – 1 столова ложка
• часник – 1 зубчик
• кріп (або петрушка) – 1 гілочка
• мелений перець
• сіль
Приготування:
Візьміть огірок як можна довше, вимийте, але не очистіть від шкірки. За допомогою терки-мандоліни огірок наріжте тонкими пластинами 1 мм. Ріжте як можна тонше, щоб потім можна було згорнути рол. Готові плати огірка посоліть і залиште “відпочивати” кілька хвилин, для того щоб виділився зайвий сік. Потім промокніть паперовою серветкою кожен скибочку огірка. Приготуйте вершково-креветочний крем для начинки ролів. Для цього заздалегідь розморозьте креветки, очистіть і подрібніть в блендері до однорідної маси. Потроху додавайте вершковий сир невеликими порціями і постійно збийте блендером. Стежте, щоб маса не стала сильно рідкою. Для цього можна використовувати не весь сир, який вказано в рецепті, а рівно стільки, щоб вийшов однорідний в’язкий крем. До готового крему додати видавлений часник, подрібнену зелень кропу, мелений перець і все добре змішати. Трохи заморозьте лосося. Попередньо поставте в морозилку на півгодини, щоб легше було різати. Розділите рибу, частина наріжте прямокутником, іншу частину тонкими пластами. На дошку викладіть дві скибочки огірка один на одного, розподіліть креветочний крем по всій довжині. Викладіть шматочок лосося на край огірка і поверніть тугий рол, стежте, щоб начинка не випадала. Викладіть готові роли на блюдо і зверху прикрасьте пластами лосося. Перед подаванням страву охолодіть в холодильнику. За бажанням прикрасити червоною ікрою і зафіксуйте роли шпажкою або зубочисткою.