Рум’яний пиріг із сьомги з зеленню

Приготування. Рум’яний пиріг із сьомги з зеленню

Вишукане блюдо з дуже ніжним вершковим смаком, його чудово відтіняють аромат зелені і лимонної цедри, а гірчиця додає деяку пікантність. Крім того, такий пиріг дуже ситний, він безумовно припаде до смаку всій вашій родині.

Інгредієнти для начинки:
філе сьомги – 900 грам;
зелень кропу і базиліку – 1 жменя;
вершкове масло – 60 грам (розм’якшене при температурі кімнати);
зернова гірчиця – 1 стіл. ложка;
лимонна цедра – 1 чайн. ложка;
сіль і перець за смаком.
Інгредієнти для тіста:
борошно пшеничне – 240 грам;
вершкове масло (холодне) – 150 грам;
холодна вода – 5 стіл. ложок;
яєчний жовток – 1 шт.;
сіль – 1 чайн. ложка.
Почнемо з тіста. Для цього змішайте просіяне борошно, терте холодне масло і сіль, щоб утворилася крихта. Потім в окремій мисці до крихті додати холодну воду і розмішати виделкою, щоб вийшло однорідне тісто. Потім тісто укутайте в харчовій плівці, поставте в холодильник на пів години.
Тепер займемося рибою. Розріжте рибне філе на 2 однакові частини, поперчіть і посоліть філе. М’яке масло перемішайте з дрібно нарізаною зеленню кропу і базиліку, тертою цедрою. Масляною сумішшю змастіть одну сторону філе (з боку хребта), на іншу сторону нанесіть гірчицю. Потім складіть 2 частини філе бутербродом.
Потім вийміть тісто з холодильника. Акуратно розкачати його на поверхні, присипаної борошном. По центру тіста покладіть філе сьомги. Загорніть філе в тісто, зверху змастіть збитим жовтком. Застеліть деко фольгою, змастіть його маслом і покладіть на нього рулет. Запікайте рулет в нагрітій до 190° духовці десь 20 хв., поки не вийде густа золотава скоринка.