Риба і чіпси
Риба і чіпси традиційний англійський рецепт в стилі «Фіш енд чіпс» припаде до смаку любителям хрусткої скоринки. Цікаво, що в минулому столітті таке блюдо подавали, загорнувши у вчорашню газету.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт
- філе тріски – 300 грам
- пиво – 120 грам
- борошно (для панірування риби) – 90 грам
- розпушувач тіста – ¼ чайн. ложки
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
- рослинне масло
Приготування. Риба і чіпси
Риба і хрусткі чипсыНарежьте філе тріски на 6 порційних шматків, обваляйте кожен в борошні. В окрему миску налийте пиво, додати туди сіль і перець, потім змішайте розпушувач з борошном і висипте в пиво, перемішайте віночком до отримання кляру однорідної маси. Шматки філе занурте в кляр і смажте на розпеченій сковороді у великій обсязі олії до появи рум’яної скоринки, по 3-4 хв. з кожного боку.
Картопля ж поріжте на бруски, помийте його і обсушіть. Також обсмажуйте ростить. олії до рум’яного кольору. Покладіть картоплю фрі з рибою в паперові кульки, подавайте разом з соусом тартар і свіжими (маринованими) овочами.