Рибні котлети

Апетитно золотисті, з пікантним ароматом часнику, ніжні і соковиті – рибні котлети!

Інгредієнти:

  • Густера – 1,5 кг
  • Сало – 100 г
  • Батон – 150 г
  • Молоко – 250 мл
  • Цибуля – 1 шт
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Борошно – 100 г
  • Яйця – 2 шт

Приготування. Рибні котлети

Рибу почистіть, видаліть нутрощі. Проваріть рибу в киплячій воді 2 хвилини, щоб в котлетах не відчувалися кісточки. Зніміть з вогню, злийте воду. Викладіть рибу в друшляк і дайте стекти зайвій воді, щоб котлети не були водянистими. Відокремте м’ясо від кісток.

М’якоть батона замочіть в молоці на 5 хвилин.

Порада: беріть молоко з великою жирністю, так котлети будуть ніжнішими і з насиченим вершковим смаком. Якщо залишити скоринку батона, вона переб’є ніжний смак риби.

Пропустіть через м’ясорубку цибулю, філе риби, м’якуш хліба й сало, для соковитості. Фарш приправте спеціями і добре перемішайте до однорідності. Додайте яєчний жовток. Готовий фарш затягніть плівкою, поставте в холодильник на 5 хвилин. Від холоду розтоплене сало застигне і скріпить між собою всі інгредієнти.

Зволожте руки рослинним маслом, сформуйте котлети, запаніруйте в борошні й обсмажте на добре розігрітій олії по 4 хвилини з кожного боку.

Порада: щоб котлети рівномірно просмажаться, шар масла на сковороді повинен доходити до середини котлет.

Готові котлети перекладіть на паперовий рушник, щоб вібралися залишки жиру. Подавайте з будь-яким гарніром, прикрасьте улюбленою зеленню.