Рибні котлети

Приготування. Рибні котлети

Апетитно золотисті, з пікантним ароматом часнику, ніжні і соковиті – рибні котлети!

Інгредієнти:
• Густера – 1,5 кг
• Сало – 100 г
• Батон – 150 г
• Молоко – 250 мл
• Цибуля – 1 шт
• Сіль – 1 ч. л.
• Борошно – 100 г
• Яйця – 2 шт
Приготування:
Очистіть рибу від луски і випатрайте. Проваріть рибу в киплячій воді 2 хвилини, щоб в котлетах не відчувалися кісточки. Зніміть з вогню, злийте воду. Викладіть рибу в друшляк і дайте стекти зайвій воді, щоб котлети не були водянистими. Відокремте м’ясо від кістки.
М’якоть батона замочіть в молоці на 5 хвилин.
Порада: беріть молоко з великою жирністю, так котлети будуть ніжніше і з насиченим вершковим смаком. Якщо залишити скоринку батона, вона переб’є ніжний смак риби.
Пропустіть через м’ясорубку цибулю, філе риби, м’якуш хліба й сало, для соковитості. Фарш приправте спеціями і добре перемішайте до однорідності. Вмішайте яєчний жовток у фарш. Готовий фарш затягніть плівкою, поставте в холодильник на 5 хвилин. Від холоду розтоплене сало застигне і скріпить між собою всі інгредієнти.
Зволожте руки рослинним маслом, сформуйте котлети, запаніруйте в борошні й обсмажте на добре розігрітій олії по 4 хвилини з кожного боку.
Порада: щоб котлети рівномірно просмажаться, шар масла на сковороді повинен доходити до середини котлет.
Готові котлети перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте з будь-яким гарніром, прикрасьте улюбленої зеленню.